Atna-ildsjeler fikk prisen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 19.07.2018 07:55:14
ildsjelprisen2018

​Atna-ildsjelene Sonja Mertens t.v., Wenche Gustu Larsen og Steinar Larsen er kåret til årets ildsjeler.

​Atna-ildsjelene Sonja Mertens, Steinar og Wenche Gustu Larsen ble hedret som årets ildsjeler under mart'nsåpningen onsdag kveld.

​Prisen ble overrakt av ordfører Terje Hoffstad foran et stort publikum ute på tunet ved Stor-Elvdal hotell. Det synlige beviset på ildsjelprisen er diplom og 5.000 kroner, i år på deling. En bredt sammensatt jury på ni personer hadde flere gode kandidater å velge blant, men valget falt altså i år på Atna-ildsjelene.

Her er juryens begrunnelse som ble lest opp før overrekkelsen:

"Årets ildsjelpris går til personer som brenner for et lite lokalsamfunn midt i kommunen vår, og som ved sitt engasjement og dugnadsinnsats gjennom en årrekke har bidratt til å opprettholde aktivitet og trivsel på Atna.

Ildsjeljuryen har fått inn tre konkrete navneforslag, men har også blitt minnet om at det er mange andre som stiller opp på alt som arrangeres og på alle dugnader og ellers der det trengs et par ekstra hender.

Prisen går i år til Atna-ildsjelene Sonja Mertens, Steinar og Wenche G Larsen

Sonja Mertens er fra Niedersachsen i Tyskland, og fyller 40 år i disse dager. Hun kom flyttende til Atna for rundt 10 år siden og engasjerte seg raskt aktivt i lokalsamfunnet. En av forslagsstillerne beskriver dette slik:
 «Hun gjør en kjempejobb i vårt lille grendesamfunn og man kan vel trygt si at hun kom inn som et "friskt vindpust" den dagen hun flyttet til Atna. Hun er en pådriver og har en finger med i det meste som skjer på Atna, her kan nevnes bingo, Atnadagene, og julemarked med mer.  Sonja tok over driften av Atna Coop marked for flere år siden har også stått på for å få til en hyggelig kaffekrok som er et fint samlingspunkt siden Glopheim gjennom vinterhalvåret har åpent bare på lørdager. Jeg mener det er veldig viktig at også små samfunn lever.

Maken til "drivandes kvinnfolk" skal man lete lenge etter. Hun fortjener virkelig ildsjelprisen!»

I begrunnelsen for forslaget på Steinar og Wenche heter det blant annet at de har lagt ned  utallige dugnadstimer for å få Coop Marked Atna til å fortsette som butikk, og at de ellers stiller opp for folk rundt seg enten det gjelder lån av lyd og lys i hele kommunen, hårklipp eller gitarstrenger som skal byttes.

Alle får låne musikkrommet for å øve, skole og barnehage har spilt inn Cd'r der. Steinar og Wenche var initiativtakere til  Atnafesten for 8 år siden, og drev det i 5 år med hjelp av lokalbefolkningen før det ble Atnadagene.

Det er så mye som skal være på plass for å få til et så stort arrangement på lille Atna.

Disse tre kan stå som representanter for alle dem som står på for bygda og lokalbefolkningen og som fortjener en påskjønnelse for å være den de er og for det de gjør. Det nytter å være blant dem som gir og står på for andre."

Ungdommens idrettspris skulle også vært delt ut. Den tildeles i år David Rieger, som er aktiv skiskytter, langrennsløper og friidrettsutøver. Han er f.t. på ferie og vil derfor motta prisen fysisk ved en senere anledning.

Vi gratulerer prisvinnerne!

Sist oppdatert: 19.07.2018 09:23:34