Her er årets 5 på topp-turer

Av: Tore Sandberg | Publisert: 14.06.2017 13:03:31

5 på topp-sesongen starter 15. juni. Fem familievennlige turmål pluss en "bonustur" til Stor-Elvdals høyeste fjell venter på deg!

​Årets utvalgte turmål er: Rudshytta-Atndalen, Skårnsjøhytta-Koppang østkjøl, Tittilsjøfjellet ved Trylisetra, Fossen i Nestjønnbekken i Gustugrenda, Hustuftene i Grindfossberget (fellestur og utsetting av kasse søndag 23. juli). Det siste turmålet for de som ønsker ekstra utfordringer er Gravskardhøgda 1.767 m.o.h.

Ved hvert turmål er det en kasse med en bok der du registrerer deg med dato, navn, adresse og telefonnummer. Fem registrerte turmål sørger for at du er med i trekningen av deltakerpremie.

Alle turene er merket med blå bånd.

Kassene står ute til 15. september.

Her finner du en rask oversikt over turmålene med veibeskrivelser:

Mer utfyllende beskrivelser med enkelt kart som kan lastes ned og skrives ut finner du i linken til høyre!

Rudshytta:

Fra riksveg 3 ta av på fv 219 mot Folldal og Sollia. Etter 10,9 km ta til høyre mot Gråsjøen og følg grusveien (solsidevegen) i 2,6 km. Ta til høyre opp bomvei mot Gråsjøen og følg denne i 7,6 km. I veidelet med infotavle Gråsjøen står blå turtavle med kart. Følg fjellveien 1,2 km helt opp, greit å parkere der. Følg god sti fra denne veien, ca 1/2 times gange i bjørkeskog og en drøy time på snaufjellet før du tar av stien ned til Rudshytta. Kassa står plassert i gangen på Rudshytta.

Skårnsjøhytta:

Fra Koppang sentrum kjører du mot Rendalen. Etter 4,4 km ta av fra fv 30 til høyre på grusvei mot Lia gård, Storsjøveien, Løsset. Følg Storsjøveien ca 1.5 km, ta til høyre og følg veien til parkering i enden. Tur til Skårnsjøen følger rødmerket Pilgrimsti hele veien, det er i tillegg merket med blå bånd. Du skal til Skårnsjøen øst, turen er 1,8 km på sterk sti hele veien. Turen tar ca en halvtime hver veg. Kasse er på veggen på Skårnsjøhytta.

Tittilsjøfjellet:

Fra Koppang sentrum kjører du over Sundflobrua og ut på rv. 3. Sørover ca 2 km til Nærbutikken ved Trya camping. Ta Stai-Tryaveien mellom campingen og elva Trya. Følg veien til skilt Tryliveien. Bomvei kr. 80.-, betaling med kontanter el Mcash. Følg seterveien 7 km til Trylia seter, parker på høyre side hvor TUR skiltet er plassert. Følg traktorvei første 100 meter, følg så godt merket sti med blå bånd til varden på Tittilsjøfjellet. Lett stigning det meste av veien. Turen tar ca 50 min opp.

Fossen i Nordre Nestjønnbekken:

Følg fv 30 sørover fra Koppang sentrum ca 800 m, og ta så til venstre mot Stai. Etter 2,8 km kommer du til ei hogstflate og tar grusvei opp til venstre mot Gustugrenda. Ta til venstre i veiskillet rett etter jernbaneundergangen og parker før bommen. Følg bomveien et kort stykke før du ser blåmerker på dårlig traktorspor opp til høyre. Turen herfra er ca 1.5 km i variert skogsterreng opp i lia. Det siste stykket opp mot fossen er uten sti, men det er godt merket og fint å gå på mosedekket oppover til venstre for bekken.

Hustuftene i Grindfossberget (fra 23. juli):
Beskrivelse legges ut senere!

Gravskardhøgda:

Riksveg 3 til Atna, ta av til venstre på fv 27 mot Sollia og Nasjonal turistvei Rondane. Følg veien i ca 50 km. Etter å ha passert Atnasjø kafe på venstre hånd må du kikke etter skilt mot Megrunnslia og blått merkebånd. Avkjøring til høyre på grusveg, p-plass innerst i vegen.
Følg sti merket med blå bånd, følg stien langs Gravskardbekken til et platå på ca 1.466 moh. Herfra er det et bratt parti opp til sørsiden av Gravskardhøgda. Fortsett nordover til det høyeste punktet og du er på toppen av Stor-Elvdals høyeste fjell 1.767 m.o.h.
Turen tar ca 3 timer opp og to timer ned.

Sist oppdatert: 03.10.2017 09:57:51
Dele innhold