​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​​​​

NRK Sommertoget gir muligheter for å vise fram kommunen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 07.04.2017 15:01:53

​NRK Sommertoget kjører gjennom Stor-Elvdal i juli – en strålende anledning til å vise fram kommunen vår! Vi oppfordrer alle til å komme på åpent møte på Koppang tirsdag 25.april kl 18.00 for informasjon, planlegging og lufting av gode ideer.

​NRK har planlagt en 10 min stopp på Opphus på vei fra Rena til Alvdal fredag 14.juli, og onsdag 19.07 en 10 min stopp på Koppang stasjon på vei fra Tynset til Elverum.

Vi oppfordres til å fylle stasjonene med folk og aktivitet  - men med fokus på god regi og at det som skjer kan bli «godt fjernsyn» av interesse for alle TV seere.

I tillegg til de to stasjonsstoppene vil kamera gå under hele kjøreturen, og all synlig og iøynefallende aktivitet på strekningen vil bidra kunne til god markedsføring.

Kommunen er full av dyktige og kreative folk- og vi ber ALLE om å pønske ut gode ideer til aktiviteter, temaer eller innslag for å markedsføre den flotte kommunen vår enten på stasjonene eller for filming fra toget.

Selv om direkte filming foregår fra toget, vil NRK benytte arkivklipp fra distriktet, filme med drone og evnt helikopter og også invitere noen utvalgte gjester inn på toget.

Researchteamet har alt fått mange gode forslag herfra, og har egen tipsside:  https://www.nrk.no/sommer/sommertoget-tipsside-1.13228250

Grendeutvalget på Opphus får hovedansvar for det som skjer der, mens det på Koppang er nedsatt en arbeidsgruppe som vil ha hovedansvar for planlegging og koordinering.

Kontaktpersoner:

Grendeutvalget Opphus, Strand og Steinvik: Olav Sverre; ohsverre@online.no

Koppang: Morten Gustu; gustu@online.no

Kultursjef Janne Mellum; jme@stor-elvdal.kommune.no holder kontakt med prosjektlederne og NRK, og formidler informasjon, ideer og annet både for stoppene og aktiviteter langs linja.

Planleggingen er i gang flere steder - men det er god plass til mange flere gode ideer!

Martnsstart og NRK-togstopp på Koppang stasjon onsdag 19.07 ca kl 11.00-12.00.

Her jobbes det jobbes for øyeblikket videre med følgende ideer:

Bjørnstjerne Bjørnson ankommer stasjonen med hest og karjol

Tablået suppleres med andre «reisende og nysgjerrige» i gammeldagse klær, med gode replikker, sang og musikk eller andre korte innslag?

Tidsriktig kledde barn serverer Jernbanerestaurantens lapskaus til Bjørnson, NRK teamet – og alle frammøtte!

Stasjonsområdet fylles med aktivitet og masse mennesker  - aktiv nåtid kan synliggjøres av lag, foreninger og næringsliv.

Vi ønsker å gjøre dette til en begivenhetsrik og trivelig formiddag i Koppang for alle - både innbyggere og martnsbesøkende

Stor-Elgen setter selvsagt spor etter seg i hele kommunen!

Atna stasjon/Atna luftsportklubb – her planlegges

Aktivitet og kreative godt synlige innslag i Glomma, på stasjonene, på jorder og utsiktspunkter langs hele strekningen

Opphus stasjonsområde fylles med liv og aktivitet i regi av grendeutvalget m samarbeidspartnere

Følg med på kommunens hjemmeside og facebook utover våren – og nøl ikke med å kontakte oss.

Hilsen arrangementskomiteen

Sist oppdatert: 07.04.2017 15:04:29