​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​​​​

Spar penger og klima med Energiportalen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 08.05.2017 12:06:26 | Emneord (los) Energisparing

Energikampanjen «grønne uker» er over, men Energiportalen på nett er fremdeles er tilgjengelig.​

Mange boligeiere synes forvaltning av bolig er komplisert. Energiportalen hjelper deg som boligeier å finne rette energitiltak til din bolig. Tjenesten er gratis for alle som bor i Stor-Elvdal kommune.

Investering i rett energitiltak, om det er riktig varmepumpe, vedovn, solfanger, etterisolering av vegger eller tak, nye vinduer eller andre tiltak, bidrar til redusert energibruk, lavere strømregning og/eller økt komfort. Samtidig kan du som boligeier bidra til et renere klima.

Hva er Energiportalen?

Energiportalen er et online verktøy som analyserer energibruken og synliggjør effekten av ulike energitiltak i boliger. Du kan få beregnet effekt av ulike energitiltak, og finne ut av hva du kan gjøre for å spare både penger og energi hjemme hos deg selv.

Portalen er enkel å bruke, og gir deg en objektiv og presis energianalyse. Du kan raskt få svar på hvilke energitiltak som lønner seg mest for nettopp din bolig. Tjenesten er gratis.

Hvordan gå frem?

Gå inn på http://stor-elvdal.energiportalen.no/

Legg inn adressen din og kontrollér at størrelsen på boligen din er korrekt. Kryss deretter av for hvilke oppvarmingskilder som benyttes i boligen, hvilken standard boligen din har, og om du har gjort noen oppgraderinger.

Fyll inn korrekt informasjon om antall personer i husholdningen, hvor ofte/hvor lenge hver person dusjer, og antall karbad per uke. Sett også innetemperaturen i oppholdsrom riktig, hvor stor andel av boligen som er oppvarmet, hvilken type belysning og hvilket teknisk utstyr du har.

Etter at informasjonen er fylt inn, får du oppgitt dagens årlige forbruk for husstanden din. Dette kan du sammenligne med det reelle forbruket ditt. Velg deretter ønsket tiltak for boligen din, og få et anslag for hvor mye energi og kostnader du kan spare på et år.

Videre vil du få opp en oversikt over lokale leverandører som kan installere energitiltaket du har testet ut, om det er ny varmepumpe, etterisolering av vegg, gulv eller nye vinduer, osv.

Du kan også kikke på analyser av boligens energibruk og årlig varmetapsbudsjett før og etter energitiltak. I tillegg kan du se hvordan besparelsene fordeler seg over året eller på ulike områder som oppvarming eller belysning.

For mer informasjon om Energiportalen, se:

Sist oppdatert: 08.05.2017 12:20:13
Dele innhold