Krafta - kvinnestemmer fra Innlandet

En forestilling om sterke kvinnesikkelser med bakgrunn fra Innlandet. Her formidles historiene om Dagny Juel, Pauline Hall, Kirsten Flagstad og Hulda Garborg gjennom ny tekst og musikk.

Dato
7. oktober 2022
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Besøkssenter Østerdalen

Forestillingen er også en fortelling om kunstnerne du møter på scenen: Hva er det som gjør at vi på nytt og på nytt velger vårt kunstneriske virke? At vi trosser motgang og aldri gir oss? Hvilken rolle spiller oppvekst, historisk tilhørighet og kvinners livskår i samfunnet generelt for vår kunst og kunstneriske vilkår?

Forestillingen er først og fremst til inspirasjon, men og til opplysning.
Ikke minst tror vi at det er lett å la seg berøre av krafta. Krafta som bor i oss alle, som gjør det mulig å trosse flertallet, sprenge grenser og å nå sine største drømmer.

«Krafta» er et ekte Innlandsprodukt der tekstene er skrevet av Tyra Teodora Tronstad, (fra Koppang), Halldis og Dagny, Pauline og Hulda selv. Musikken er skrevet av Bente Illevold (fra Rendalen), Gry Oda Ulvmoen Myrbakken (fra Stor-Elvdal), Frode Berntzen (fra Hamar) litt av Pauline, samt FOR Kirsten og oss. Forestillingen er regissert av Kari Schulstad Wasa (fra Elverum).

Forestillingen er støttet av Innlandet fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Creos vederlagsfond, Anno Museum, Stor-Elvdal hotell/Norsk kultursenter, Sparebank1 og Østerdalsmandel.

Til toppen