Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Åpen dag på brannstasjonen

Publisert: 18.09.2014 07:57:00
I forbindelse med brannvernuka er det åpen dag på brannstasjonen på Koppang lørdag 20. september kl.11.00-14.00. Brannvesenet benytter samtidig anledningen til å oppfordre alle om å holde brannøvelse hjemme.
​En av tre nordmenn har ikke klart for seg hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne. Bare tre prosent har hatt brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme. I anledning Brannvernuka ber brannvesenet folk om å øve mer på brannrutinene.

I en ny undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening, svarer bare 12 prosent at familien har avtalt et møtested utendørs i tilfelle brann.

- Et av våre skrekkscenarier er at folk går inn igjen i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som har kommet seg ut andre veier. Folk flest vet ikke hvilken livsfare man utsetter seg for i møte med giftig røyk og sterk varme. Vi oppfordrer alle til å melde seg på Nasjonal brannøvelse på brannvernuka.no, og gjennomføre en øvelse hjemme. Bli enige om familiens faste møtested, og tren på å bruke ulike rømningsveier, sier Knut Bjørnseth avd. leder for forebyggende avdeling i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS

Selv blant de som har montert brannstige på boligen, er andelen som har brannøvelse hjemme lav. Her har bare fem prosent prøvd ut rømningsveiene.

- Har man først investert i en brannstige, bør man også la familiemedlemmene prøve den ut under trygge forhold. Det er bare slik man lærer hvordan den fungerer. Bare det å avklare hvilken rekkefølge man skal gå ut i, kan være viktig for utfallet i en nødssituasjon. Men pass på å sikre dere med seler, tau eller annet fallsikringsutstyr også når dere øver, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If Skadeforsikring.

Brannrutiner og brannøvelser er hovedtema i den landsomfattende Brannvernuka, som arrangeres av If, DSB, Norsk brannvernforening og brannvesen over hele landet. Over 350 brannstasjoner inviterer til åpen dag med lærerike aktiviteter for små og store. I tillegg avholdes det en nasjonal brannøvelse med rundt 600 000 deltakere i bedrifter, skoler, barnehager, institusjoner, offentlige kontor og privathusholdninger landet rundt. Målet er å øke både hyppigheten og kvaliteten på brannøvelser.

På brannstasjonenes åpen dag får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.

- På landsbasis vil det bli delt ut 120 000 lekebrannhjelmer til barna. Dette er alltid populært. Åpen dag på brannstasjonen gir oss en fantastisk mulighet til å treffe folk i nærmiljøet. Nå som vi går inn i den tiden på året der antall boligbranner vanligvis øker, er det viktig for oss å komme ut med gode råd om brannforebygging, sier Knut Bjørnseth

I vårt distrikt er det Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS som står for gjennomføringen av arrangementet. Her inviteres det til åpen dag på Tolga, Tynset, Folldal, Alvdal, Stor-Elvdal, Rendalen, Engerdal, Trysil, Elverum og Våler brannstasjon lørdag 20. september kl. 11-14.
Sist oppdatert: 29.09.2015 08:35:23
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg