Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Alt er nå klart til 5 på toppturene

Av: Janne Mellum | Publisert: 11.06.2015 15:09:22
​Besøk toppene med hvite kasser med rødt flagg fra 15.juni til 15. september. I hver kasse finner du ei bok.

 

Når du er på toppen: Skriv deg inn i boka med dato, navn, adresse og telefonnummer.
Deltagerpremie: gavekort som trekkes blant de som har vært på alle 5 toppene i perioden.
Alle turene er merket med blå band.
Stor-Elvdal Skiklubb, tur- og mosjonsgruppa ønsker deg en GOD TUR.
 
I sommer finner du kassene på følgende topper:
Rognvola (Mykleby), Skyvælkgamma (sør for Svuluhøgda på Mokjølen), Tronkberget (v/Evenstad, Snippen (Trylia), Dyregrav på Østkjølen.
 
SKYVÆLKGAMMA, SØR FOR SVULUHØGDA PÅ MOKJØLEN
Veibeskrivelse for tur til Gamma ved Svuluhøgda i Sollia: Ta av fra riksvei 3 ved Atna, mot Sollia. Ca 20 km til Mogrenda der du tar av til venstre ved postkassestativ. Mokjølveien ca 5 km. Bomvei kr. 50,-. Kjør til Mokjølen seter helt til veien slutter. Sti til Gamma, tydelig merket. Kryss myra (vestover),
1,5 – 2 timers gange. Moderat stigning, hvoretter det flater ut gjennom glissen bjørkeskog og innover snaufjellet. 3 små bekker krysses på turen. Gamma ligger ved Skyvølktjønna ved foten av Svuluhøgda. Tidlig på sommeren kan stien være litt bløt, men senere er det greit med joggesko. God tur!
 
SNIPPEN
Kjør\gå ca 1 km opp Tryliveien, gå til venstre innover traktorvei.
Følg denne opp til 50 meter etter man krysser Kvennbekken, (kan være en utfordring ved høy vannstand) ta så til venstre igjen og følg merkebånd gjennom skog og hogstfelt.
Følg kløvstien nesten ned til snippdalsvatnet, følg så merkebånd til motsatt side av vannet hvor kløvstien fortsetter.
Følg så kløvstien et stykke før man følger merkebånd uten sti til toppen av snippen, hvor kassen befinner seg
Turen inneholder kryssing av bekk, bløt myr\bekk, bratte partier, går i nærheten av farlige stup og tar totalt ca 4 timer. Anbefales ikke i regnvær da blir det blir sleipt å gå på mosen nær toppen. Turen anses som svart løype og det bør alltid være en voksen i front. Uberørt, trollsk natur med nydelig utsikt venter på toppen
 
DYREGRAV VED VAKKERTJERN.
Fra krysset midt i Koppang Sentrum, kjører du 4,4 km på RV 30 mot Rendalen. Ved 4,4 km er det en grusvei til høyre merket Løsset. Kjør denne veien i 1,4 km til lite grønt skilt merket "Bakmyra". Ta denne veien til høyre og kjør inn til enden. Her starter fotturen. Følg rød Pilgrimsti til Skårnsjøen og videre til Vakkertjern. Rett før Vakkertjern er det merket en sti med blått band med klopp over Vakkertjernbekken. Følg sti i ca 100m til dyregrava. Følg gjerne blått bånd videre etter dyregrava. På vestsiden av Vakkertjern kommer du inn på sti som går til Langtjern. Benker på vestsida av Vakkertjern og nede ved Langtjern. Ved Langtjern følger du en god sti langs tjernet, merket med blått band. I nordenden av Langtjern kommer du til øverste reguleringsdam for Kjemåa kraftverk. Følg stien ned Langtjerndalen ned til Skårnsjøen. Mulig å gå på begge sider av Skårnsjøen. Skårnsjøhytta er stien til høyre. Ved Skårnsjøhytta går du Pilgrimstien ned til Bakmyra. Hele rundturen er ca 7 km og er en 5 på Topptur med stolpe nr 39 i Stolpejakten i tillegg. 
 
 
ROGNVOLA
Avkjøring fra RV3 på Mykleby, følg veien mot Myklebysetra.
Etter ca 1,1km kommer dere til bommen. Bomavgifta er 80 kr, og kan betales med kontanter eller kort.
Dere kjører videre oppover veien i 4,3km. Der møter dere et skilt med ”Berget” på, parker i/ved skogsbilvei som tar av til høyre, denne veien er stengt med bom. Her finner dere kartoppslagstavla med turbeskrivelse og kart.
 
Turen er merket med blå ”Glommen-band”. Følg veien ca 1,9km. Ta av på traktorvei til høyre. Følg denne videre mot Rognvola. Traktorveien blir etter hvert i dårligere befatning, og går etter ca 700m over til sti. Dette er den gamle stien fra Myklebygrenda og opp til brannvakthytta på Rognvola.
 
Turen starter på 517 moh, og ender på 962 moh oppe på toppen.
Turen fra startpunktet og opp til Rognvola er på ca 4km.
 
Regn med 1,5 til 2 timer på turen opp, dere skal opp en del ganske bratte stigninger.
Stien går gjennom noen bløte partier, så fjellsko er å anbefale.
Etter en fin tur, der utsikten mot dalen blir finere og finere, møter dere den gamle brannvakthytta på toppen. Vil dere lese litt om denne hyttas historie, anbefales boka ”Myklebysetra” utgitt av historielaget i Myklebysetra vel for ca 5 år siden. På side 493 og 494 finner dere bilder og tekst om Brannvakta   på Rognvola.
Turen kan også gås med utgangspunkt fra Birkebeinerveien, men denne løypa er ikke merket.
Kassa med bok til å skrive navn, adresse, mobiltlf.nr. og en liten hilsen, finner dere til venstre utenfor døra inn til hytta. Hytta er åpen.
 
TRONKBERGET
Fra Evenstad følger dere veien mot Kjemsjøen fra avkjøring på østsiden av jernbanesporet. Kjør veien ca 200m, ta til venstre, skiltet med «Tronkberget». Ta til høyre ved neste veidele, etter ca 300m . Følg veien ca 1200m videre. Her er det slutt på kjørevei, og dere må parkere bilen. Her finner dere også oppslagstavle med kartoppslag. Følg  sti som starter ved kartoppslaget, merket med blå band.
God sti helt til toppen av Tronkberget. Ca 2,5 km, og stigning fra ca 360 moh til 680 moh på toppen.
Langs stien er det satt opp informasjonstavler med fine opplysninger om natur og dyreliv. På bildet til venstre ser dere ei av tavlene dere vil møte på vei mot toppen.
Ved Bratteggbua  passerer dere en bekk to ganger.
Veien opp er bratt, men merket løype følger god sti. Ta dere tid til å lese på info.tavlene og kikke på den fine utsiktene dere får!
På toppen finner dere den gamle brannvarden som ble reist i 1812, og ei litt nyere ljørkoie. Til venstre for døra inn til koia finner dere kassa med bok til å skrive navn, adresse og eventuelt en liten hilsen i. I boka med tekster av Bjørn frå landet, vil dere finne en beretning han skrev om «Varden på Tronkberget.
Boka finnes på Biblioteket på Koppang. Les den!
Turen opp vil ca 1t og 15 min, nedturen litt kortere tid.
Dere kan gå i joggesko, men vi anbefaler fjellsko.
God tur!
 
Sist oppdatert: 18.09.2015 08:46:21
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg