Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Drømmestipend 2015 til Solveig Austeng Spook

Av: Janne Mellum | Publisert: 04.06.2015 10:22:33
Solveig Austeng Spook fikk drømmestipend 2015
Fra venstre Harald, Gry Oda, Ingeborg Anna og stipendvinner Solveig
​​Kulturskolens vårkonsert ble holdt for full sal og med en lang rekke flotte innslag med dyktige og spilleglade elever på scenen. Høydepunktet var likevel da Solveig Austeng Spook fikk tildelt drømmestipendet 2015

​Utdelingen ble foretatt av regionrådsleder Terje Røe som for anledningen representerte kulturskolerådet og Drømmestipendkomiteen. Solveig var nominert i kategorien musikk, og med to nydelige sanginnslag som fikk tårene til å sprette hos publikum viste hun av stipendet er mer enn vel fortjent. Vi kan nok glede oss til å høre mer fra Solveig i årene som kommer. Også i 2013 hadde Stor-Elvdal en stipendvinner med Harald Jordal Johannessen, også i kategorien musikk. Han har nå fullført musikklinja ved Stange videregående skole og et år på Toneheim folkehøgskole, og er fra høsten student ved Norges musikkhøgskole, linje for komposisjon.

Harald var for anledningen tilstede som journalist for Østerdølen, og gikk med å skifte rolle for å bli fotografert sammen med avtroppende kulturskolerektor Gry Oda Ulvmoen Myrbakken, ny kulturskolerektor Ingeborg Anna Wergeland og Solveig

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og består av 100 stipendier à 10 000 kroner - til sammen én million kroner. Gjennom denne stipendutdelingen - som ble etablert i 2004 - ønsker en å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping vil at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. 

Hver kommune kan nominere en person eller ei gruppe innen hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og "annet". En bredt sammensatt jury velger så ut 100 stipendmottakerne hvert år. Mer informasjon finner du på: drommestipendet.no.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 09.09.2015 11:14:32