Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Energisparetips om klesvask

Av: Tore Sandberg | Publisert: 21.11.2014 14:11:44
Vasker du klærne energieffektivt? Energiråd Innlandet gir deg gode råd om hvordan du kan bruke vaskemaskinen din mer effektivt.

​•  Kjør full vaskemaskin fremfor halvfull: Vaskemaskin bruker samme mengde vann uansett hvor mye klær det er i maskinen. Derfor er det lurt å fylle den opp til maksimum kapasitet. Da sparer du både vann og energi.

•  Senk temperaturen: Du kan få det samme resultat med moderne vaskemidler på et 40-graders program som på et 60-graders program. 
   Det samme gjelder om du vasker klær som ikke er kjempeskitne på 30 grader istedenfor 40 grader. Det blir like rent selv om du senker temperaturen med  10 grader i forhold til hva som er anbefalt.

•  Bare bruk tørketrommel til det som er nødvendig, tørk resten på stativ (gjerne ute, året rundt). Tørketrommelen skal ikke fylles helt full, følg anvisningene til maskinen. Husk å tømme lofilteret jevnlig for å oppnå full effektivitet.

•  Ikke vask ullklær så ofte. Det er ikke nødvendig å vaske ullklær hver gang man har brukt dem. De kan i stedet tørkes og luftes til å føles nyvasket (med mindre du er gjennomsvett!). Vask ullklær etter tre-fire gangers bruk. Da holder også stoffet seg bedre.

•  Energieffektiv vaskemaskin: Har du en gamle vaskemaskin? Da er det kanskje på tide å bytte den til en ny vaskemaskin med energimerke A+ eller A++. Sjekk hva er energieffektivt og best for miljøet før du kjøper.

Energiråd Innlandet leverer jevnlig energisparetips til kommunene i Sør-Østerdal

Sist oppdatert: 21.11.2014 14:19:00
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg