Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Fylkesrådet snudde i skolesaken

Av: Tore Sandberg | Publisert: 15.05.2017 12:28:54

Fem av åtte programområder ved Midt-Østerdal videregående skole som var foreslått kuttet fra høsten, blir likevel opprettholdt. Fylkesrådets vedtak mandag er en skikkelig gladmelding for Stor-Elvdal, ikke minst for alle berørte elever og ansatte ved MØVGS.  ​

Fredagens store markering og engasjementet som er vist for å bevare den videregående skolen vår har dermed gitt resultater! Fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) var selv tilstede under markeringen i Koppang sentrum fredag kveld, og hun innrømmer i media at sterke appeller blant annet fra ungdommene gjorde inntrykk. Elever både fra ungdomsskolen og videregående var også møtt opp for å overvære møtet på fylkeshuset i Hedmark i dag.

Dessverre betyr vedtaket i fylkesrådet  at Vg1 Elektrofag, Vg1 Teknikk og industriell produksjon og Vg 3 Påbygging til generell studiekompetanse blir kuttet fra høsten av.

Nå gjelder det å stå sammen og jobbe for å få flere til å søke skoleplass og sikre mer langsiktighet i skoletilbudet på MØVGS fra neste år.

Les omtalte av saken på Østlendingens nettsider: https://www.ostlendingen.no/videregaende-skole/stor-elvdal/nyheter/fylkesradet-snur-i-saken-om-midt-osterdal-videregaende-skole-en-seier-for-stor-elvdal/s/5-69-412445

og på NRK Hedmark og Oppland: https://www.nrk.no/ho/helomvending-for-skoletilbud-i-midt-osterdalen-1.13517171

Sist oppdatert: 15.05.2017 12:57:30