Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Godnattsang og oppvartning i gapahuken

Av: Janne Mellum | Publisert: 15.01.2015 10:47:37
Ordføreren
​Åpning av friluftslivets år 13.01
Det ble et alle tiders trivelig og stemningsfullt arrangement for rundt 30 store, små og firbeinte da Friluftslivets år 2015 ble åpnet i Tekna tirsdag kveld.
I lyset bare fra hodelykter, stjerner, fakler og bål var det ikke helt enkelt å se hvem som hadde kommet da kultursjef Janne Mellum ønsket velkommen til samling  i Tekna. Med god hjelp fra STYRK prosjektet var det rikelig med  bålkaffe, nymåkte rasteplasser og opptråkket sti i skogen fra Koppang sentrum.
Ordfører Even Moen imponerte med dristig aking i mørket, og kom tilsynelatende like hel ned til bånn av bakken. Der åpnet han Friluftslivets år med en appell om å bruke naturen aktivt hele året og til å  ta med naboer og gode venner ut på tur. Kulturskoleelevene Silje Sandklev og Sigrunn Hustvedt Myrvang underholdt med et nydelig musikkinnslag på klarinett og trompet, og for dem med litt ekstra krutt i beina var det skattejakt i skogen. En av premiene var et «napp» i ordførerens nyinnkjøpte, supersovepose. 6 år gamle Vilde Strand fant soveposeloddet, og flere slike vil bli lagt ut gjennom året. Den som kan vise til flest «napp» ved slutten av året  vil få overta en flott sovepose som høyst sannsynlig bare er brukt en eneste gang.
 
Ordføreren forlot bålplassen med kurs for gapahuken i skogen ved Koppang skole og barnehage, der det var rigget til med en sekk med mange hyggelige overraskelser og fine  tegninger og hilsener. Ut på kvelden dukket det også opp to blide damer med selvdiktet godnattsang til Even. Kirsten Myrbakken og Vigdis Hogstad er erfarne og velkjente diktere og sangfugler med stort hjerte og engasjement for lokalsamfunnet sitt.
Ap’s ordførerkandidat Terje Hoffstad er av det mer enn vanlig turvante slaget og stilte som ordførerens samsover og alibi for hel natt under åpen himmel. Karene fikk besøk og god oppvartning langt utover kvelden, og ble vekket med kaffe og pepperkaker. Etterpå vanket det barnehagefrokost og fri lek for både store og små. Even ordfører kom blid og fornøyd, men noe stiv og støl tilbake på jobb og venter nok en stund før en ny natt tilbringes på så fast underlag.
 
Friluftslivet har imidlertid gitt mersmak, og allerede den 26.januar venter neste oppdrag for ordfører Even Moen  da nærmiljøløypa på Hansenmyra skal innvies
Kulturkontoret vil utarbeide en arrangementskalender for hele året, og oppfordrer alle lag, foreninger, bedrifter og enkeltpersoner til å bidra med aktiviteter, arrangementer eller bare gode ideer til trivelige utendørsaktiviteter i Friluftslivets år 2015
Sist oppdatert: 15.01.2015 12:10:21
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg