Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Har du fått Dine 30 i dag?

Av: Tore Sandberg | Publisert: 14.05.2014 08:10:28
Eldre par på skogstur
​En tur i skogen, sykle til jobben,
lek med barna. Hver bevegelse teller
for å få bedre helse.
Illustrasjonsfoto
​Hver bevegelse teller, det er 30 minutter om dagen som gjelder! Bli med på Helsedirektoratets kampanje Dine 30.

​Dine30 skal inspirere flere til å flette mer aktivitet inn i hverdagens gjøremål. Det handler om å fjerne hindre for aktivitet, og å få folk til å få øynene opp for hvor lite som skal til før effekten er merkbar på kropp og sinn. Målet med kampanjen Dine30 er å inspirere slik at flere blir positive til hverdagsaktivitet og setter seg egne konkrete mål for å ta aktive valg i hverdagen.

For lite fysisk aktivitet er en av vår tids største folkehelseutfordringer. Vi sitter oss syke – 7 av 10 voksne er mindre aktive enn anbefalt og voksne bruker drøyt 60 prosent av våken tid i ro. Helsedirektoratets anbefaling for voksne er å være fysisk aktive minimum 150 minutter med moderat intensitet per uke eller minimum 75 minutter med høy intensitet per uke. 

Barn og unge  anbefales minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag, alternativt fordelt utover uken. Aktiviteten bør være variert og intensiteten både moderat og hard. Minst tre ganger i uka bør aktiviteten være med høy intensitet, og inkludere aktiviteter som gir økt muskelstyrke og styrker skjelettet. 

I Stor-Elvdal har du alle muligheter til å få den mosjonen som skal til. Gå eller sykle i stedet for å kjøre bil til jobben. Gå deg en tur i nabolaget eller ut i skogen på myke stier. Bli med på en av de mange mosjonstilbudene som finnes i kommunen vår. Her er det mye å velge i, uansett hvilken form du er i. Ta gjerne med en venn!

Hvis du trenger hjelp til å komme i gang kan Frivilligsentralens torsdagstilbud Frivillig Frisk være en fin mulighet. Dette er et sosialt tilbud der det er lagt opp til både spaserturer, enkel styrketrening og veiledning om kosthold og ernæring. Frammøte på Frivilligsentralen hver torsdag kl. 10.00. Kommunefysioterapeut Morten Buchholdt er med og bistår gjerne med gode råd sammen med Adam Bielek.

Alle vet hvor viktig bevegelse og mosjon er for helsa vår. En halvtime om dagen er nok. Det er opp til deg selv!

Få tips og bli inspirert på facebook: https://www.facebook.com/DineTretti?ref=hl 

Her er andre gode råd hvis du vil bli mer fysisk aktiv: https://helsenorge.no/Helseogsunnhet/Sider/Gode-rad-nar-du-skal-bli-mer-fysisk-aktiv.aspx

Hver bevegelse teller - det er 30 minutter om dagen som gjelder!

 

Sist oppdatert: 14.05.2014 10:05:58
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg