Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Informasjon om flyktningsituasjonen

Publisert: 26.11.2015 09:42:09

Den store asyltilstrømningen til Norge setter både forvaltning og innbyggere på en gedigen prøve.​ Her kommer litt nyttig informasjon.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har opprettet en egen nettside med informasjon til innbyggerne i kommunene: 

 http://www.kriseinfo.no/Situations/2015/Flyktningsituasjonen-i-Norge/

 

Situasjonen merkes godt også i Stor-Elvdal. Behovet for mottaksplasser i Norge er stort.

- Etter vår vurdering har Stor-Elvdal kommune allerede påtatt seg et stort ansvar med de plassene vi allerede har i kommunen vår, sier rådmann Leif Harald Walle.

Kommunene er inne i en svært krevende tid, med raske mottaksetableringer og helt nye krav til bosetting og integrering. Leif Harald Walle minner videre om at etablering av asylmottak ikke styres lokalt, slik mange nok tror, og at ingen kommune kan nekte mottaksetablering.

Fylkesmannen i Hedmark har sammen med kommunene kartlagt innkvarteringsmuligheter, og det er utfordrende å finne nok kapasitet. Nå rapporterer Stor-Elvdal daglig til Fylkesmannen om asylsituasjonen.

Asyltilstrømningen krever handlinger vi kjenner fra beredskapsarbeid og krisehåndtering, og på alle nivå er det derfor behov for handlekraft, samordning og ledelse langt utover det vanlige.

Hvilke tiltak som skal gjennomføres for å avgrense tallet på asylsøkere på sikt, er opp til regjeringen og Stortinget å avgjøre. Men vi plikter å ta hånd om de som alt har krysset grensene våre så langt.

I Stor-Elvdal er det 260 plasser tilknyttet Stor-Elvdal statlige mottak og ifølge mottaksleder Hege Ulvmoen er de fleste plassene fylt opp. Dette er altså asylsøkere.

Stor-Elvdal kommune har per i dag bosatt ca 35 flyktninger, dette er personer som er innvilget oppholdstillatelse i Norge. Disse kommer i hovedsak fra Eritrea og Somalia, men de to siste familiene som er bosatt her, kom fra Syria som kvoteflyktninger via FN. Noen er i full jobb, noen på tiltak og ca. halvparten går på Introduksjonsprogrammet.

Mer informasjon om de bosatte flyktningene finner du på facebooksiden Ny i Stor-Elvdal

 

 

 

Sist oppdatert: 26.11.2015 10:45:31
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg