Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Mer synlige i trafikken

Av: Tore Sandberg | Publisert: 09.12.2014 11:46:51
Asylsøkere med refleksvester
​Fornøyde asylsøkere med refleksvester som Tore Velten
(til høyre) og Guttorm Tysnes fra NLF overrakte på
Koppang tirsdag.
Etter flere meldinger fra yrkessjåfører om nestenulykker langs riksveg 3 bestemte Norges Lastebileier-Forbund (NLF) seg for å gi bort 200 refleksvester til Stor-Elvdal statlige mottak.

​Tirsdag troppet regionsjef Guttorm Tysnes og nestleder i forbundstyret, Tore Velten opp på Koppang og overrakte vestene som forhåpentlig vil bli brukt av alle asylsøkerne som er bosatt rundt omkring i kommunen.

- Det er veldig viktig å bruke refleksvest, og etter at vi fikk meldinger fra yrkessjåfører om flere nestenulykker med mørkkledde personer langs riksveg 3 tok vi kontakt med ledelsen ved mottaket og lurte på om de ville ha denne gaven fra oss. Nå gir vi bort 200 refleksvester som vi håper kan bidra til at vi unngår alvorlige ulykker, sier Tysnes.

For mottaket kom gaven fra lastebileierforbundet som bestilt.
- Vi jobber kontinuerlig med å informere asylsøkerne om betydningen av å bruke refleks, og vi har gjort mange henvendelser til ulike aktører med spørsmål om refleksvester uten å få napp. Derfor kom telefonen fra lastebileierforbundet som bestilt. Når alle nå får hver sin vest håper vi at terskelen for å bruke dem også blir lavere, sier Hege Buchholdt ved Stor-Elvdal statlige mottak.

Mottaket er et såkalt desentralisert mottak der beboerne bor spredt i boliger rundt omkring i kommunen. Dette gjør at de ofte må bruke beina eller sykkel for å komme seg dit de skal.

Guttorm Tysnes og Tore Velten understreker at det ikke bare er viktig at asylsøkerne er flinke til å bruke refleks, men også alle andre som ferdes langs veiene i mørket.

- Vi håper gaven fra oss kan bidra til økt fokus på bruk av refleks og refleksvest også generelt.

I følge Trygg Trafikk gjør bruk av refleks at du reduserer risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent. Det er også viktig å være klar over at du trenger refleks selv om det er gatebelysning der du ferdes.

Ta sikkerheten på alvor - bruk refleks!

 

 

Sist oppdatert: 09.12.2014 12:44:14
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg