Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Evenstad har norges største solcelleanlegg

Av: Tore Sandberg | Publisert: 04.12.2013 12:50:51
Fra åpningen av norges største solcelleanlegg på Evenstad
​Høgskoledirektør Pål E. Dietrichs (fra venstre), statsråd
Tine Sundtoft og eiendomsdirektør Frode Meinich i
Statsbygg under åpningen av solcelleanlegget på
Evenstad. (Foto: Ole Arne Hagen)
Tirsdag ble norges største solcelleanlegg åpnet på Evenstad. Høgskolen ønsker på sikt å utvikle Campus Evenstad til kompetansesenter for lokal utnyttelse av solenergi og tilhørende teknologi.

​Det var statsråd Tine Sundtoft som hadde gleden av å foreta den offisielle åpningen av solcelleanlegget. Anlegget omfatter hele 276 moduler fordelt på 455 kvadratmeter takflate. Beregnet energiproduksjon er 64.000 kWh/år, dvs 141 kWh per kvadratmeter solcelleareal.

Eiendommen forvaltes av Statsbygg, region øst. Prosjektet er delfinansiert med FoU (forskning og utviklingsmidler) og det er også gitt bidrag fra høgskolen.

Campus Evenstad utvikles nå som et senter for pilottesting av bærekraftig energiteknologi. Dette skjer i takt med utskifting av bygningsmassen og oppgradering av energiforsyningen.

Evenstad er en svært viktig arbeidsplass og utdanningsinstitusjon i Stor-Elvdal, og åpningen av norges største solcelleanlegg er nok et bevis på den spennende utviklingen ved campuset.

Som et apropos til solcelleprosjektet er det litt moro å tenke på at noe av den første solcellepanelproduksjonen i Norge faktisk skjedde i Stor-Elvdal. Firmaet Solenergi AS var etablert i kommunen med flere arbeidsplasser tidlig på 1980-tallet.

Sist oppdatert: 04.12.2013 13:21:48