Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Skiløypeåpning på Hansenmyra 26.01

Av: Janne Mellum | Publisert: 30.01.2015 09:42:22
Ordfører Even Moen, Marita og Mathilde i løypa
​Orføreren med de spreke jentene Marita og Mathilde
​​Ordfører Even Moen ble fragått av spreke skiungdommer da han prøvegikk den flotte nærmiljøløypa mandag kveld
Trivelig trenings- og nærmiljøløype i Koppang sentrum
Under åpningen av den nye løypa, roste ordføreren roste initiativet til dugnadsgjengen i skiklubben. Han oppfordret store og små, unge og gamle til å bruke dette fine tilbudet så å si midt i Koppang sentrum, og luftet selv luftet tanken om en skitur i ny og ne som god motvekt til mange stillesittende ordførerdager.
PÅ prøverunden møtte vi blant andre Temesgen Tecle fra Eritrea som har blitt en ivrig skientusiast og et godt eksempel på at lett tilgjengelige og tilrettelagte tilbud får flere grupper i aktivitet ute i naturen.
Den nyoppkjørte løypa er 1,3 km lang og slynger seg langs kantene av jordet rett nord for Sundfloveien. Nærliggende veibelysning skaper en trivelig stemning innover løypa, og i den delen som ligger lengst fra veien er det satt opp flere nye lyspunkter. Løypa er et samarbeid mellom Skiklubben og Stor-Elvdal kommune, og Sigbjørn Berget fra Sparebankenstilte til åpningen med en sjekk på kr 30 000 i tilskudd.
Sparebanken Hedmark har også bidratt med kr 250 000 til den nye skiklubbens løypemaskin. Tore Kristiansen og Jan Karlstad er skiklubbens faste løypekjørere og de legger ned et imponerende antall slik at det er nypreparerte løyper på Nordstumoen i ukedagene, og på Mora og Hansenmyra i helgene.Klubbens leder Bjørn Grønvold opplyser at mange av de aktive er flittige brukere av anlegget for trening, og at det er mange ivrige barn og unge på klubbens faste treningskvelder. Løypa på Hansenmyra har et velpreparert skøytespor som gjør denne runden velegnet til fellestreninger på alle nivåer.
 
Kommunalt løypekjøringstilskudd for 2015 er nå fordelt til en rekke søkere spredt over hele kommunen, og Stor-Elvdøler i alle aldre oppfordres herved til få på seg skiene og benyttes seg av de flotte forholdene!
 
 
Sist oppdatert: 09.09.2015 12:26:01