Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Stolpejakten skal få oss ut i sommer!

Av: Janne Mellum | Publisert: 27.05.2015 14:19:18

​«Frisk på Koppang» vil lokke flest mulig til å komme seg ut i nærmijøet for å finne stolper. Det trengs verken forkunnskaper eller stålkondis for å delta, og du kommer deg ut i frisk luft! ​Harald Torbjørnsen og Anders Laurentz i Stor-Elvdal skiklubb, orienteringsgruppa er initiativtakere til prosjektet. Allerede etter få dager med egen hjemmeside og facebookprofil er det stor interesse.

http://koppang.stolpjakten.se/Views/Pages/News?articleId=252

Folkehelsetiltaket ”Frisk på Koppang” – Stolpejakten har som mål å få flest mulig ut i aktivitet. Målgruppene er først og fremst de som til vanlig er minst aktive. Likevel favner prosjektet også resten av befolkningen.

Beskrivelse.
·         Det plasseres ut ca 40 stolper i Koppang sentrum og nærområdet. Blir prosjektet vellykket er ambisjonen å øke antallet stolper og spre dem til andre deler av kommunen.
·         Alle husstander på Koppang sentrum og nærområdet får i posten tildelt kart og beskrivelse over hvor stolper er plassert ut. Alle innbyggere kan hente tilsvarende informasjon på kommunens servicekontor og andre utvalgte steder.
·         Stolpene vil være plassert ut på kulturminner, møteplasser, stier, badeplasser, fiskeplasser, turområder ol.
·         Stolpene er ca 1,5m høye og ca 4*4 cm i dimensjon
·         Stolpene er kategorisert i 4 vanskelighetsgrader. Noen kan nåes med rullestol, barnevogn ol. De vanskeligste stolpene ligger lengst unna sentrum og har mer krevende beliggenhet, uten at de nødvendigvis er vanskelige å finne.
·         Stolpene registreres ved bruk av QR-kode og App på Smarttelefon. Eller ved manuell registrering på hjemmeside. Eventuelt kan man levere inn kodene man har funnet til det lokale som står oppgitt i informasjonen.
·         Vinnersjansene øker for hver stolpe man registrerer. Premiene trekkes blant alle som deltar. De som tar flest stolper vil til en hver tid vises i offisiell ranking på hjemmesiden.
·         Det er gratis å delta.
 
Finansiering
Idrettsskolen har gitt kr 10 000,- til prosjektet.
Stor-Elvdal kommunen har gått inn med resterende beløp i midler fra kultur og helsesektoren. Dvs kr 18 825,-
For mere utfyllende presentasjon av prosjektet, kostnader og arbeidsomfang, viser vi til prosjektplan som kan bli tilsendt på forespørsel.
Utsettelse av stolper.

 

Vi ber om at grunneiere gir beskjed dersom de av en eller annen grunn ikke ønsker at stolpene som berører deres eiendom skal plasseres på nåværende plassering.
 
Vennlig hilsen
Stor-Elvdal Skiklubb, orienteringsgruppa
Ved Anders Laurentz og Harald Torbjørnsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 09.09.2015 12:13:25