Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Stor arrangementshelg med godt besøk

Av: Tore Sandberg | Publisert: 10.09.2013 13:18:12
10-åringer bidro på Storstua-bursdag

​Ordfører Even Moen sammen med 10-åringene som var med og hyllet 10-årsjubilant Storstua.

 

10-årsjubileum for Storstua, harrfestival, høstmarked og kulturminnedag. Det var god oppslutning om de ulike arrangementene i Stor-Elvdal sist helg.

 

10-årsjubileum for Storstua
Her var det cirka 60 frammøtte på selve jubileumskvelden i storsalen. Foruten taler av ordfører Even Moen, tidligere ordførere Øivind Strand og Sigmund Vestad, tidligere kultursjef Thor Iversen og Kirsten Myrbakken fra Mikaelskoret, bidro noen av 10-åringene i kommunen. Virksomhetsleder Janne Mellum var kveldens konferansier og benyttet anledningen til å takke daglig leder Eirik Danielsen og staben i Storstua spesielt. Bildekavalkaden som ble vist på kinolerretet viste tydelig hvor stor aktiviteten i Storstua har vært de 10 første årene. Rendølen Guren Hagen avrundet en hyggelig jubileumsmarkering i kultursalen med en flott konsert.

Filmen Mormor og de åtte ungene var svært populær og trakk over 160 små og store til kinoen i forkant av jubileumsarrangementet. 

Den norske thrilleren Pionér  avsluttet den første offisielle markeringen av 10-årsjubileet i Storstua. Som seg hør og bør ble det servert bløtkake og kaffe/saft til alle bursdagsgjester denne kvelden.

Nå er det opp til lag og foreninger å bidra med arrangementer i jubileumssesongen.

Harrfestivalen
 Den Store Harrfestivalen feriet også 10-årsjubileum denne helgen. Her var det litt færre deltakere i fiskekonkurransen enn i fjor, men arrangementet totalt sett var vellykket, med  aktiviteter for barna, og fiskekro i Stenfjøset.

Stort høstmarked i Koppang sentrum
Høstmarkedet på Koppang er i ferd med å bli en skikkelig suksess. Mange bodselgere og mye folk sørget for en ekstra trivelig lørdag i Koppang sentrum.  All honnør til arrangørene Stor-Elvdal hagelag og Stor-Elvdal bygdekvinnelag. Høstmarkedet bød på et stort utvalg i gode råvarer som poteter, bær, kjøtt, fisk, honning m.v fra Østerdalen. Her var det også  saft, syltetøy, lefse, flatbrød, kaker, pølser og det blir servert smaksprøver eller en får kjøpt småretter Det var også salg av husflidsprodukter. Hesteskyss og sangstund for barn slo også an.  
 

Kulturminnedagen 2013
Over 40 frammøtte fikk en hyggelig kulturminnedag i Westgaardgrenda. Orientering om kirken og kirkebakkens betydning, andre virksomheter i området som barnehjemmet, Fram skole, kommunehuset og banken, kirkestua og det gamle kommunehuset samt betydningsfulle personer som Bjørnstjerne Bjørnson og Eidsvoldsmannen Ole Olsen Evenstad.
Vertskapet på Westgaard fortalte om gardens historie, og om aktiviteten rundt butikken. 
 
 
 

 

Sist oppdatert: 18.09.2013 08:43:26
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg