Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Vanskelig for funksjonshemmede

Av: Tore Sandberg | Publisert: 23.10.2013 12:23:37
Kommunehuset er vanskelig tilgjengelig for funksjonshemmede

​Terje Hoffstad konstaterer at det ikke er lett for
funksjonshemmede å ta seg fram i rullestol på Myrvang.

Det er ikke lett å ta seg fram med rullestol i kommunehuset. Stor-Elvdal kommunes råd for likestilling av funksjonshemmede møtte på store utfordringer da de testet tilgjengeligheten på Myrvang og i Storstua.

To av rådets medlemmer stilte med rullestol og befaringen ble krevende for begge, og spesielt for politiker Terje Hoffstad, som ikke er trent i å bruke rullestol. Kommunehuset er et utfordrende bygg da det er sammensatt av flere eldre hus og gulvene har flere nivåforskjeller i begge etasjer. For å avhjelpe dette bruker kommunen et avlastningskontor i tilknytning til inngangspartiet for å ivareta den delen av publikum som er bevegelseshemmet.  Skulle kommunen ha ansatte som er bevegelseshemmet vil utfordringen bli større. Som de fleste gamle bygg som har blitt bygd om en eller flere ganger er det stolper og ujevnheter som er til besvær for synshemmede, her vil enkel merking være til god hjelp og enkelt å gjennomføre.

I Storstua var det i all hovedsak godt tilrettelagt. Utfordringen der er at samtlige dører inne i bygget, med unntak av til toalett og formannskapssalen, er så tunge å åpne at det vil være en umulig oppgave for en del bevegelseshemmede å ta seg rundt i bygget på egenhånd.

Sist oppdatert: 09.09.2015 11:32:37