Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Korona

Publisert: 11.03.2020 18:52:46

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Korona

​Her vil vi samle relevante artikler og oppdateringer fra Stor-Elvdal kommune vedrørende korona-situasjonen.

 Viktige telefonnummer

​Stor-Elvdal kommunes sentralbord: 62 46 46 00

NAV: 55 55 33 33

NAV Vakttelefon: 94 01 81 91​

Nasjonal koronatelefon: 815 55 015 

Koronatelefonen for barn og unge i innlandet: 948 79 895

Interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: 901 47 166​ 

Oppdatert åpningstid for interkommunal koronatelefon fra 1/4:
Hverdager kl 08.00 – 15.30 


Legevaktsentral: 116 117​

 Aktuelt


Det er i dag 23.12.20 klokken 08.00 påvist 2 nye tilfeller av covid-19 smitte i Stor-Elvdal kommune.

Begge de smittede og deres nærkontakter er satt i isolasjon. 
Har du vært i nærkontakt med en som er koronasmittet er det viktigste du kan gjøre å gå i karantene. 

Dette skyldes at det tar flere dager fra en blir eksponert for smitte til en test vil kunne påvise dette. Er testen tatt tidlig i forløpet vil det kunne gi en falsk trygghet og behov for ny test noen dager senere. Det er derfor viktig å avtale testing på det tidspunkt som gir størst mulig sikkerhet for at resultatet er riktig.
 
Julefeiring og nasjonale råd 

Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom jul og nyttårshelgen. Regjeringen opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår. Gjestene kan overnatte, men bør få egne soverom. 

På to av dagene åpnes det for inntil 10 gjester. Du kan altså være vert eller gjest i et selskap på 6-10 personer to ganger i jul- eller nyttårstiden. Hvis du selv er vert for to selskap, bør du ikke gå i andre selskap i tillegg. Hvis du har 6-7 personer på overnatting, så de er der til dagen etterpå, telles det som to selskap. Da har du brukt opp kvoten for jula. Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.

Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.
Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.


Status pr. 26.11.2020 kl. 09.00.

Det rapporteres ulikt om antall smittede. Dersom man får påvist smitte og er folkeregistrert i Stor-Elvdal, vil man telle med på statistikken selv om man ikke er bosatt i kommunen. 

Vi har ingen med påvist smitte av koronaviruset hos innbyggere som er bosatt i Stor-Elvdal etter at vi hadde to påviste smittetilfeller 8.10.2020.

Det viktigste vi alle kan gjøre er å ha så få nærkontakter som mulig - og i tillegg:

 

  • holde god avstand fra andre – minst en meter
  • vaske hendene ofte
  • være hjemme når du er syk

 

Status pr. 19.11.2020

Info om reiser og besøk til Stor-Elvdal 

Det er vanlig at studenter og andre kommer hjem nå i perioden fram til jul. Samtidig som at dette er til stor glede, medfører det også en økt risiko for smittespredning. Studenter eller andre som kommer hjem oppfordres til å gå direkte i frivillig karantene etter hjemkomst. 

De som reiser hjem til jul kan gå i frivillig karantene i 10 dager før hjemreise hvis reisen skjer uten smitte-eksponering i egen bil. Ellers bør de være i karantene i foreldrehjemmet i 10 dager. Alle som har eller får symptomer må teste seg, selv ved milde symptomer. Karantenen må være på egnet sted, eksempelvis hjemme hos foreldre. Dette er særlig viktig i forhold til personer i risikogruppene, slik som bestemor, en tante med kronisk sykdom eller en bekjent med alvorlig sykdom. 

 

Info om møter 

Regjering og helsemyndigheter har nå i flere pressekonferanser forklart sin bekymring for sterk økning i smittetallene. Vi vil derfor oppfordre folk til å tenke slik vi gjorde i mars: Er dette møtet/sammenkomsten strengt nødvendig? 

Vi vil oppfordre folk om å unngå store julelunsjer og middager med kolleger, selv om dette selvfølgelig ville vært hyggelig.

Vi var en periode gode på digitale møter. La oss være det nå også. Smittevernlegen og kriseledelsen anbefaler ikke fysiske møter med andre enn dem du jobber fast sammen med. 

Om det likevel er helt nødvendig å møtes fysisk, hold god avstand, helst 2 meter og luft rommet hvert 20 minutt. Ved 5-6 deltagere har du brukt opp store deler av din ukeskvote for sosiale kontakter jf. nasjonale bestemmelser. 

 

Timebestilling på legekontor 

Stor-Elvdal kommune minner om at innbyggere som har symptomer på infeksjon i luftveiene, eller mistenker at de har vært i kontakt med Covid-19 syke ikke skal møte opp på legekontoret, men gjøre avtaler over telefon. Dette gjøres for å beskytte andre pasienter og det helsepersonellet som arbeider på legekontoret. I nåværende situasjon er det svært viktig for alle innbyggere at disse ikke blir syke. 

 

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte: 

Nasjonal koronatelefon 815 55 015

Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.

Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken Helserespons . Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe å bestille resept som tidligere.

 


 Oppdateringer

Sist oppdatert: 23.12.2020 13:23:46