Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Stor-Elvdal voksenopplæring

 

Stor-Elvdal voksenopplæring ligger i lokalene til tidligere Midt-Østerdal videregående skole – nå Norges natur- og økologigymnas i Skoleveien 42 på Koppang.​

Vi tilbyr opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, samt grunnskole for voksne. Hvert år gjennomfører skolen også 50 timer samfunnskunnskap. Opplæringen i norsk og samfunnskunnskap følger «Læreplanen i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere». Læreplanen i norsk bygger på Det felles europeiske rammeverket for språk.  

For de som tar grunnskolefag følger vi Opplæringslovens kapittel 4A. Skolen underviser i fem grunnskolefag: Norsk, samfunnsfag, engelsk, matematikk og naturfag. Opplæringen strekker seg vanligvis over ett til to år.

Vi har grupper fordelt etter utdanning og språkferdigheter. Før plassering i gruppe, gjennomføres en samtale og kartlegging av deltakeren. Vi starter nye grupper ca hvert kvartal.

Undervisningen foregår mellom kl 08.40 – 14.35.

Mange innvandrere må gjennomføre opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Noen får opplæringen gratis, mens andre må betale. Dette er regulert i henhold til Introduksjonsloven (se linken under). Voksenopplæringen kan informere nærmere om regelverket.

Lov om introduksjonsordning og norskopplæring for nyankomne innvandrere (introduksjonsloven

Norskprøver gjennomføres to ganger per skoleår, i desember og juni. Samfunnskunnskapsprøven gjennomføres etter gjennomført kurs og er uavhengig av øvrige prøver.

Arbeidsinnvandrere og deltakere som ikke er i introduksjonsprogram må betale en prøveavgift for å gjennomføre norsk- og samfunnskunnskapsprøven. Kontakt skolen for nærmere informasjon.

Nytt fra 01.01.17 er statsborgerprøven. Dette er en prøve for de som har tenkt å søke norsk statsborgerskap og gjelder for personer mellom 18 år – 67 år.  Den koster 800 kr. Kontakt skolen for nærmere informasjon.

Åpningstider: Hverdager mellom kl 08.15 – 15.00. Stengt i juli.

Besøksadresse: Skoleveien 42, 2480 Koppang
Telefon: 990 80 543​

 Kontakt

Sist oppdatert: 07.09.2020 10:12:38
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg