Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Ønsker påmelding til UKM

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 04.02.2015 09:30:41 | Emneord (los) Ungdomsklubb, Musikkarrangement
ukm16logo
​Rendalen og Stor-Elvdal arrangerer felles UKM i Åkrestua lørdag 30. januar. Nå kan ungdom mellom 13 og 20 år i begge kommuner melde seg på. Påmeldingsfrist er den 18. januar. 


Rendalen og Stor-Elvdal kommuner har lang tradisjon for å samarbeide om lokalt UKM-arrangement. UKM er forkortelsen for Ungdommens kulturmønstring, hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

- Så langt har vi 5-6 sceneinnslag påmeldt, men vi ønsker oss mange flere, også i andre sjangere enn sceneinnslag, sier Linn Kristin Aasen i Ungdommens hus i Rendalen og Astrid Hem i Stor-Elvdal fritidsklubb.

De to ansvarlige for arrangementet håper også på at publikum vil komme for å se ungdommene utfolde seg i Åkrestua den 30. januar.

Flinke ungdommer

- Vi har få påmeldinger fra Rendalen enda, men de kommer nok sier Linn Kristin Aasen og viser til de bejublede forestillingene av «Rendalen 50 år» tidligere i høst, og juleforestillingen med barn og ungdom på Åkrestrømmen Flerbrukshus.

Hun påpeker at dette avslørte mange ungdommer med store talenter, og håper at mange nå vil vise resten av fylket hva de kan.

En jury vil plukke ut de som går videre fra både Rendalen og Stor-Elvdal i forskjellige sjangere, de vil få delta på fylkesmønstringen i Nord-Odal i april. Herifra vil Hedmarksungdom bli tatt ut til den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim i juni.

- UKM er en fin arena for å vise andre hva du liker å holde på med. Om det er sang, dans, instrumentspilling, tegning, skriving eller film/foto så er UKM stedet, sier Astrid Hem som legger til at det finnes enda flere kategorier også. Hun oppfordrer til å sjekke ut UKM-sidene på nett for utfyllende informasjon.

Lærerik erfaring

- Vår sammensatte jury vil gi hver eneste deltaker tilbakemelding, så dette kan også være en fin måte å utvikle sitt talent på også, presiserer både Linn og Astrid.

De minner om påmeldingsfristen som er den 18. januar, og håper at publikum også finner veien til Åkrestua i Rendalen. Påmelding skjer via UKM sine sider på nettet. Neste år vil det lokale UKM-arrangementet foregå i Storstua på Koppang.

- Man kan også via nettet bli såkalt UKM-ambassadør. Å være ambassadør er veldig enkelt: alt du må gjøre er å snakke varmt om UKM og oppfordre venner, kjente og ukjente til å melde seg på. Alle ambassadører får en velkomstpakke med T-skjorte og minnepenn i posten. De får også tilgang til ambassadørsiden hvor det er samlet presentasjonsvideoer, maler, logoer, samt facebookgruppen hvor ambassadørene kan utveksle erfaringer og gode ideer, sier Linn.

30 år med UKM

UKM har pågått siden 1987. I 1985 arrangerte Akershus fylke en kulturmønstring for ungdom, basert på en modell fra Finland. Året etter tok Norsk kulturråd initiativet til UKM, og derfra begynte snøballen å rulle. Årlig er det nå ca. 25 000 ungdommer over hele landet som deltar i UKM.

Prosjektet Ungdommens Kulturmønstring var Kulturrådets største satsing på barne- og ungdomskultur feltet i disse årene. Rådet ønsket at prosjektet skulle gi signal om høyere prioritering av målgruppen og på sikt også at prosjektet skulle skape ringvirkninger i forhold til kommunenes og fylkenes satsing på barne- og ungdomskultur.

Siden 1991 har den årlige landsmønstringen vært i Trondheim, og i 2009 skiftet landsmønstringen navn til «UKM-festivalen». Det nasjonale sekretariatet (UKM Norge) holder også til i Trondheim, og er samlokalisert med Norsk Kulturskoleråd.

For påmelding, klikk deg inn her:

http://ukm.no/pl4036/

ukmarr.jpg


UKM-ARRANGØRER: Linn Kristin Aasen (t.v.) i Ungdommens hus i Rendalen og Astrid Hem i Stor-Elvdal fritidsklubb inviterer til felles UKM-arrangement i Åkrestua den 30. januar. Foto: Per Ivar Strømsmoen/Rendalen kommune

 


Sist oppdatert: 12.01.2016 16:55:39