Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Lokal litteratur

​​​​
Nå kan du kjøpe de to første bindene av bygdeboka, Grend og slekt 1 og 2.

Grend og slekt 2 ble lansert 20.06.18. Bygdebokforfatter Vegard Sæther kunne stolt presentere boka for et stort publikum og kommunestyre i foajeen i Storstua. Se egen sak og omtale: http://www.stor-elvdal.kommune.no/nyheter/Sider/Nå-er-bygdeboka-Grend-og-slekt-2-til-salgs.aspx
bygdeboka.JPG

Grend og slekt 1

Boka er godt skrevet og dermed god lesning. I tillegg gir den unik innsikt i vår spennende lokalhistorie! Den er like aktuell enten du har slekt i søndre del av kommunen, eller er en av mange som rett og slett føler tilhørighet til bygda.

Det første bindet omhandler området fra kommunegrensen mot Åmot i sør, og til Messelt i nord. Boka er oversiktlig organisert etter gardsnummer, og hvert kapittel innledes med interessant og leservennlig historikk knyttet til den aktuelle hovedgarden som resten av bostedene er utgått fra.

Kapittel 1 blir dermed Sætre, deretter følger Hovde, Steinvik, Strand, Opphus, Kroken, Furuset, Evenstad og Mykleby.

Historien om hvert bosted og folkene som har bodd der finner du enkelt igjen i det aktuelle kapittelet. Leter du etter enkeltpersoner, har boka et omfattende hovedpersonregister bakerst.

Både Grend og slekt 1 og 2 selges for kr 750,- pr. stk på kommunens servicekontor, Stor-Elvdal bibliotek og via Stor-Elvdal historielag. Kjøper du begge er pakkeprisen 1.250 kroner.

Dersom du ønsker boka tilsendt, kan du ta kontakt med oss på tlf 62 46 46 00 eller postmottak@stor-elvdal.kommune.no.

Grend og slekt 2

Høsten 2014 startet arbeidet opp med bind 2 av Grend og slekt. Vegard Sæther ble ansatt i en 4-årig engasjementstilling som bygdebokforfatter. Dette engasjementet er forlenget for å få bind 3 ferdig.

Grend og slekt 2 har blitt et praktverk på 768 sider og 3,5 kg, og er spekket med interessante opplysninger, bilder og kart. Boka dekker området fra og med Messelt i sør til og med Øverengsmoen i nord.

Grend og slekt 3

Tredje og siste bind av Grend og slekt vil være ferdig senest innen utgangen av 2020.

Stor-Elvdal Historielag er en svært viktig bidragsyter og samarbeidspartner i bygdebokarbeidet. De jobber  aktivt med å samle bilder og historisk dokumentasjon. Historielaget driver også slektsgranskning. Mer info på  Stor-Elvdal Historielags hjemmeside.

 

 Spørreskjema

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 
Sist oppdatert: 22.10.2018 12:31:08