03.09.2021 - Info fra kriseledelsen

covid-19 - Klikk for stort bildecovid-19 illustrasjon Det er siste halvannen uke registrert til sammen 6 tilfeller av Covid-19 i kommunen.

Smittetilfellene er påvist med tilknytning til Høyskolen Evenstad, men det er også tilfeller ellers i kommunen som ikke kan spores tilbake til Evenstad eller til hverandre. Det siste tilfellet ble påvist 28.8. Vi følger nøye med på smittesituasjonen, spesielt i våre nabokommuner Åmot og Elverum, og er forberedt på flere smittetilfeller.

Vaksineringen pågår fortsatt for fullt, og vi har vaksiner nok til alle. Torsdag 2.9 ble det vaksinert til sammen 161 personer, 37 av disse møtte opp på drop - in for 1. dose. De som skal ha 2. dose kalles inn. Torsdag 9.9 blir det ny mulighet for vaksinering av 1. dose på drop – in, uten timeavtale. Fredag 10.9 blir alle 16- og 17- åringer (årskull født 2004 og 2005) tilbudt vaksine. Det planlegges videre for vaksinering av 12-15- åringer (årskull født 2006, 2007 og 2008) i tråd med regjeringens beslutning om dette (du kan lese mer her). Mer info fra kommunen vil komme til de aktuelle og deres foresatte.

Alle oppfordres til å følge generelle smittevernråd – det gjelder også de som er vaksinert.

• hold 1 meters avstand både ute og inne. Dersom det ikke er mulig - bruk munnbind
  • god håndhygiene
  • vær hjemme dersom du er syk – test deg, og bli hjemme til du har fått negativt testsvar.

Samarbeidet med Åmot kommune når det gjelder kommuneoverlegeoppgaver knyttet til smittevern er nå avsluttet. Vi takker Åmot v/ kommuneoverlege Ole Lohmann for bistand og godt samarbeid knyttet til håndtering av pandemien. Vår nytilsatte kommuneoverlege Umesh Galappaththi – Arachehige vil ivareta denne oppgaven fra nå av.