Info fra kriseledelsen - 24.05.2021

covid-19 - Klikk for stort bildecovid-19 illustrasjon Det er per nå to personer som har testet positivt siden torsdag 20. mai. Smittesporing for disse pågår. Antall testede er 62 personer søndag 23. mai og 14 personer mandag 24. mai.

Samtlige elever på 1.-4. trinn på Koppang skole, og ansatte som har vært nærkontakter til aktuell smittet elev er fortsatt i karantene. Husstandsmedlemmene til disse er ikke lenger i ventekarantene.

Elever i 6. og 7. klasse er nå ute av karantene da aktuelle som fikk positiv hurtigtest har testet to negative tester i etterkant. Deres husstandsmedlemmer er derfor også ute av ventekarantene fra og med i dag mandag 24. mai. Unntatt fra dette er de som har fått beskjed om at de fortsatt er å regne som nærkontakt til smittet.

Koppang skole er på rødt nivå inneværende uke. Stor-Elvdal ungdomsskole, voksenopplæringen og barnehagene er på gult nivå.

Smitte på butikk.
En person som har testet positivt har vært på Coop marked Atna 18. mai i tidsrommet 16:00 – 18:00. Vedkommende var også på Coop prix Koppang 19. mai i tidsrommet 15:00 – 18:00. De som har vært på disse to butikkene i aktuelt tidsrom bes om å ha lav terskel for å teste seg dersom de får symptomer.

Kommuneoverlege.
Kommunen har inngått avtale med Åmot kommune fra og med fredag 21.05.21 om at deres kommuneoverlege Ole Lohmann for en periode er konstituert kommuneoverlege også for vår kommune. Kommuneoverlegen foretar nødvendige vurderinger og beslutninger når det gjelder smittevern. 

Testing.
De som ønsker å bli testet må ringe testtelefonen 917 93 618 i tidsrommet 09:00 – 11:00 på hverdager. Testing utføres fra kl. 12:00 ut ifra timebestilling.

Karanteneregler.
Å sitte i karantene betyr:

•             Holde økt avstand til andre voksne i husstanden.
•             Ikke gå på jobb, skole eller barnehage.
•             Ikke foreta reiser innenlands.
•             Ikke oppsøke steder hvor det er vanskelig å holde nødvendig avstand til andre personer.
•             Ikke ta offentlig transport.
•             Ikke oppsøke offentlige steder, som butikker, apotek og kafeer.
•             Unngå å ha besøk. Barn skal ikke ha lekekamerater utover de som befinner seg i hjemmet.
•             Du kan gå tur ute, men hold god avstand til andre. Barn og unge bør ha mulighet til lek og det oppfordres til å gå ut å leke med barna minst en gang om dagen.

Aktiviteter og arrangementer

Planlagte aktiviteter og arrangementer for både barn, unge og voksne anbefales utsatt til neste uke. 

Storstua holdes stengt inneværende uke. Bibliotek holdes åpent med begrenset antall personer som kan være der samtidig.

 

Aktuelle telefonnummer.
Smittesporingsteamet kan nås på telefon 917 93 618 (i tidsrommet 09.00 – 21.00), dette nummeret skal kun benyttes for andre kommuner som har behov for å drive smittesporing i vår kommune. Nummeret kan også benyttes for de som selv mener de kan være nærkontakt til noen de vet er testet positivt og ikke har blitt oppringt av smittesporingsteamet.

Testtelefonen 917 93 618 kan ringes i tidsrommet 09:00 – 11:00 på hverdager.

Interkommunal Koronatelefon: 901 47 166 kan ringes for ulike spørsmål knyttet til Korona i tidsrommet 08.00 – 15.30 på hverdager

Til toppen