Informasjon fra kriseledelsen - 22.05.2021

covid-19 - Klikk for stort bildecovid-19 illustrasjon Det er i dag tre personer som har testet positivt på hurtigtest, to av disse kan trolig knyttes til smitte som har blitt avdekket tidligere i uka. Smitteveien er foreløpig ikke avklart for det siste tilfellet.

Alle som er nærkontakter er forsøkt kontaktet eller vil bli kontaktet i kveld.

Det er i dag avdekket smitte knyttet til flere trinn ved Koppang skole, og alle disse vil bli direkte kontaktet for testing til avsatt tid på mandag 2. pinsedag.

Samtlige elever på 1.- 4. trinn som ble innkalt til testing har nå blitt testet. Totalt er det i dag utført 147 ordinære tester og ca. 40 hurtigtester. Smittesporingsteamet retter en stor takk til alle som har møtt opp for testing. Særlig for de minste barna kan dette være noe de gruer seg til, men de har vært modige og etterpå blitt belønnet med ros og kjærlighet på pinne.

De som har blitt testet finner testsvar og hurtigtestsvar på Helsenorge.no. Hvis man logger seg inn og angir telefonnummer får man automatisk melding når svar er klart. De som tester positivt blir kontaktet.

Det er viktig at alle som er i karantene holder seg hjemme og ikke går på butikken eller andre steder der folk ferdes. De som har blitt testet er automatisk i karantene.

Det er nå totalt ca. 120 personer i karantene og 400 i ventekarantene. Dette setter mange virksomheter i en krevende situasjon. Det er nå viktig at vi viser raushet, tålmodighet og varme overfor hverandre.

Til toppen