Koronavirus

Ingen nye smittetilfeller er påvist i Stor-Elvdal.

Gå til kommunens koronavirus-oversikt     Se status for vaksinering her

Lokal vinner i drikkekartong-lotteriet!

Laila J Laurentz, Koppang, har vunnet 10.000 kroner i kartonglotteriet. Kartongen ble trukket ut blant tusenvis av andre drikkekartonger hos FIAS og blant kartonger fra hele landet nå i september. ”Skyll og brett” kartonger har dermed blitt til en gevinst på 10.000 kroner til en lokal vinner i drikkekartonglotteriet. Innsamlingen er en del av den kommunale renovasjonsordningen.

Kartong-lotteriet vinnerne - Klikk for stort bildeKartong-lotteriet vinnerne. FIAS Overrekkelsen skjedde på FIAS Koppang onsdag 24.mars.

FIAS-kommunene har vinner/e hvert år, med premie på 10.000 kroner hver.

I 2008 hadde vi også en vinner av 100.000 kroner.

FIAS profilerte kartonglotteriet under NM på Røros i 2015, med ekstra-trekninger i lotteriet.

Hvert år returneres 20.000 tonn drikkekartonger, ca 140 stk/person. Det er få som skriver navn, så vinnersjansene er vel da forholdsvis gode.

Nytt av året er at enkeltkartonger også kan trekkes ut til 10.000 kr (men ikke 100.000).

På kartongen eller kubben skriver man eget navn eller den organisasjonen, skolen, barnehagen, aldershjemmet eller laget man ønsker skal vinne – samt telefonnummer.

Hvert år trekkes det nasjonalt 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner, fordelt på fire trekninger/kvartal, til sammen 1,6 millioner kroner.

Drikkekartonglotteriet startet i 1994, deler av FIAS-området har vært med siden starten.

Materialselskapet Grønt Punkt finansierer returordningen og kartonglotteriet. Innsamlingsordningen er utvidet til også å omfatte andre kartongtyper, men lotteriet gjelder fortsatt bare drikkekartong.

Ved gjenvinning går dette til produksjon av papir, kartong og bølgepapp.

Velkommen til kildesortering.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Arve Fossen, FIAS – rådgiver,  62 49 48 00