Ny publikumsrekord for Stor-Elvdal folkebibliotek

Hvert år sitter alle biblioteksjefer i landet og registrerer aktiviteten de hadde i året som gikk. Som lovpålagt tjeneste er dette en av pliktene som må oppfylles. Statistikken sendes inn til Nasjonalbiblioteket og blir tatt med i den nasjonale bibliotekstatistikken. 

Statistikken for 2022 er gjennomgått og levert, og under arbeidet fikk biblioteksjef Anne Kari Tinnesand seg noen positive overraskelser. I 2022 har nemlig besøket på Stor-Elvdal Bibliotek steget til 21563, det er en økning på over 2000 besøk fra 2021. 

Biblioteksjefen meddeler det; at biblioteket er så godt brukt selvfølgelig er kjempe positivt og gjør året i år enda mer spennende når det kommer til besøkstall. 

Som hovedmål har Stor-Elvdal folkebibliotek planer om å gjøre seg tilgjengelig og kjent for enda flere i kommunen, og til det har de fått støtte på 90.000 kroner til to prosjekter fra nasjonalbiblioteket. 

Det ene prosjektet som de først skal i gang med er pop-up-bibliotek i Stor-Elvdal. Der bibliotekarene vil komme på besøk for å fortelle om både de fysiske og digitale bibliotektjenestene man kan benytte seg av. De vil også ha med et utvalg av bibliotekets materialer til utlån i pop-up-biblioteket, og det vil være mulig å skaffe seg nytt lånekort og registrere lånekortet sitt for bibliotekets meråpent tilbud.

I tillegg kommer barneavdelingen til å få et kjempeløft takket være gaven fra Sparebanken Hedmarks kunstfond, som ble annonsert før jul. I løpet av året kommer Artisan tech AS, som har designet mange unike og spesielle bibliotek allerede, til Stor-Elvdal for å gi dem en helt unik og funksjonell utsmykning i barneavdelingen i form av et stort tre med lese-hi under. 

Viser publikum ved en teaterforestilling inne i biblioteket - Klikk for stort bildePublikum under dukketeaterforestillingen Fjøsnissen rydder opp. SEK
Til toppen