Østerdalen Esportklubb etablert

Lokale ildsjeler innen e-sport har den senere tid samarbeidet med Stor-Elvdal Kommune for å etablere Østerdalen Esportklubb. Erfaringer fra tilsvarende klubber i både inn og utland har blitt hentet inn og Innlandet Fylkeskommune har bidratt med rådgivning.

Østerdalen Esportklubb etablert - Klikk for stort bildeStifterne, fra venstre: Stine Smedbakken, Kim-Andre Bakken, Kim Andre Bjørklund, Fredrik Havn, Lars Øien SEK

Det var derfor en stor kveld på Frivillighetssentralen i da stiftelsesmøte for Østerdalen Esportklubb ble gjennomført. En særdeles aktiv gjeng har arbeidet med vedtekter og fordeling av styreoppgaver.

Primus motor og ildsjel innen e-sport, Kim-Andrè Bakken kan fortelle at den senere tid har kommet mange interessenter på banen. Dette er et viktig tilbud i en post-corona tid hvor mange kastet seg på bølgen med gaming.

Tall viser at 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene mellom 9-18 år spiller dataspill. Klubben ønsker å legge til rette for at mange av disse skal ha et lokale å samles i og få oppfølging av en lokal e-sportklubb. Her vil det bli fokus på mestring, samhandling, fysisk helse og kosthold.

Klubben ønsker også å invitere næringslivet med på laget som sponsorer. Gjengen har allerede sondert passende lokaler og Stor-Elvdal kommune har vist frem muligheter i svært så passende klasserom ved gamle Midt-Østerdal VGS.

Hvem vet kanskje den neste verdensmesteren i Fortnite kommer fra Østerdalen..

For de som ønsker å lære mer om e-sport kan dette seminaret arrangert av Innlandet fylkeskommune anbefales: https://www.youtube.com/watch?v=1o59eVjn6mM