Stor-Elvdal utstyrssentral

Ski og annet fritidsutstyr til vinteraktiviteter er nå tilgjengelig for utlån. 

Utlånsordningen

Beholdningen til utstyrssentralen er nå registrert inn i bibliotekets systemer, noe som åpner opp for nye løsninger i utlånsordningen. Dette gir en god oversikt over hva som er tilgjengelig av utstyr, hvem som har ansvaret for utstyret som er utlånt og hvor lenge utstyret skal lånes ut. 

Dette er en riktig og nødvendig løsning etter et par års erfaring med skaphenger stående i Tekna. Utstyret var da kun tilgjengelig i skitrekkets åpningstider, og kontrollen med bruk og lånetid ble vanskelig å overholde. 

Utlånssystemet fra BUA+ordningen og utlån via lokale bibliotek er de to mest brukte løsningene for utstyrssentraler landet rundt, og i motsetning til et nokså kostbart BUA-medlemskap er løsningen vår både enklere og rimeligere. 

Hvordan låner jeg?

Du trenger lånekort fra biblioteket, eller nasjonalt lånekort fra andre bibliotek som er tilknyttet Stor-Elvdal bibliotek, for å kunne låne utstyret, samt en låneavtale som signeres i biblioteket før første utlån. En grei løsning for digitalt lånekort er å bruke mobilappen Bibliofil. Dette får du hjelp til i biblioteket.
Barn og ungdom under 18 år kan bruke eget lånekort om foreldre/foresatte har låneavtale.
Retningslinjer for bruk og lån blir lagt ut på hjemmesiden til kommunen.


Ski og tilbehør er plassert i skaphengeren som står mellom Aktivitetshuset og biblioteket, og utlån skjer foreløpig fra biblioteket i betjent åpningstid.
Det vil si at utstyret kan lånes fem dager i uka, ikke bare når det er åpent i Tekna. 
Lånetiden for utstyret er 7 dager, og kan forlenges ved avtale. 

Vi ønsker å minne lånere om at biblioteket holder åpent til kl. 18 på torsdager for de som ikke har mulighet til å komme før kl. 16 mandag-onsdag. Og dersom det for enkelte ikke er mulig å komme innom i bibliotekets åpningstid vil det være mulig å avtale utlån og henting av utstyr i bibliotekets Meråpent-tid som er fra kl. 07-23 alle dager inkludert helg. Det er da viktig at korrekte størrelser er avklart da dette tilbudet ikke gir mulighet til endringer etter at avtalen er inngått. 


Utstyret skal være tilgjengelig for alle som ønsker det, enten det er ønske om langrennsski, truger eller alpinski. 
Tekna Park er et flott tilbud til barn og litt ferske alpinister, mens andre er klare for større utfordringer og drar til Renåfjellet eller større bakker.

Utstyrssentralen fremover
Vi har investert i en ekstra selvbetjeningsskranke og denne blir plassert i Aktivitetshuset. Dette øker tilgjengeligheten ytterligere og gir ungdom mulighet til å låne utstyr i forbindelse med klubbkvelder. 
På sikt er planen å gjøre ordningen helt selvbetjent her for alle.

Vi ønsker alle velkommen til å låne utstyr - det er anskaffet for å bli brukt av flest mulig.
Ordningen må selvsagt gå seg litt til, vi ber derfor om gode innspill til løsninger og eventuelle behov for supplering av utstyr.
 

Til toppen