Utenriksministeren åpner europamesterskap og et historisk verdensmesterskap i fluefiske

I de to distriktskommunene Rendalen og Stor-Elvdal arrangeres det fra 4. til 10.juli et av de største arrangementene som har blitt kjørt i Innlandet den senere tid. Verdens dyktigste kvinnelige fluefiskere samles for første gang til et verdensmesterskap i fluefiske. Samtidig arrangeres også europamesterskap, der hovedtyngden av deltakere er herrer. Åpningsseremonien 4.juli vil ha et opptog bestående av 26 landslag fra hele verden, her har utenriksministeren meldt sin ankomst.

Arrangementskomiteen er svært takknemlig for at selveste utenriksministeren har besluttet å komme til Innlandet for å åpne arrangementet. Dette i en tid med så mange geopolitiske saker på agendaen.  Vi håper med dette arrangementet å knytte broer på tvers av nasjonaliteter og landegrenser når så mange nasjoner samles. De fleste landslagene har i skrivende stund ankommet regionen.

Ingvild Aurdal, kaptein for det norske landslaget - Klikk for stort bildeIngvild Aurdal, kaptein for det norske landslaget Frank Trønnes

I de to nabokommunene Rendalen og Stor-Elvdal har frivillige, næringslivet og kommunene jobbet hardt over flere år for å forberede mesterskapene. Under konkurransen vil om lag 250 personer jobbe på spreng for å få til et vellykket arrangement. Konkurransene vil foregå i Glomma, Atna, Storsjøen, Nordre Rena, Sølensjøen og Mistra. Sistnevnte er forøvrig kjent som Fridtjof Nansens ubestridte favorittelv for ørretfiske.

Åpningsseremonien og medaljeseremonien skal strømmes ut til hele verden. Ordførerne Even Moen og Linda Døsen Stubsveen håper mesterskapene er med på å sette kommune på kartet, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Målet er at fiskerne som kommer skal få gode opplevelser, og at flere skal oppdage hvilket fiskeeldorado vi har å tilby.

Hun forteller at folket her har sterke røtter som jegere og fiskere, og at hun er stolt over hvordan lokalbefolkningen i de to kommune har jobbet sammen i forberedelsen til mesterskapene.

Even Moen deler oppfatningen om at samarbeidet her har vært avgjørende for prosessen og for at dette ser ut til å kunne bli et svært vellykket arrangement.

Jeg ønsker fiskere og besøkende hjertelig velkommen til en spennende uke! Forhåpentligvis gir mesterskapene ringvirkninger til lokalt næringsliv og kommunene i lang tid fremover.