Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele verden 10. oktober hvert år og er blant Norges største kampanjer for psykisk folkehelse.  Målet er å øke kunnskap, bevissthet og forståelse om hva som fremmer god psykisk helse, og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det.

Markeringer av verdensdagen i Stor-Elvdal kommune

Koppang skole

Uke 40 har Koppang skole hatt fokus på psykisk helse og vennskap. Vi har lekt i grupper på tvers av klassetrinn, vi har sett «Innsiden ut» på kino og fredag avsluttet vi med natursti og felles grilling til lunsj. Gjennom hele uka har elevene laget en vennskapsøy, som henger i mediateket på skolen.

Vennskapsøya - Klikk for stort bildeVennskapsøya SEK

Se kommende arrangementer i Stor-Elvdal

I hva skjer i kommunen kalenderen finner du oversikt over lokale arrangementer i forbindelse med verdensdagen.

Gå til kalenderen

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag som ble opprettet i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden.

Verdensdagen markeres i over 150 land. I Norge markeres Verdensdagen på ulike måter over hele landet av skoler, studiesteder, virksomheter, kommuner, organisasjoner og engasjerte enkeltmennesker. I 2020 var det mer enn 2200 markeringer i landet.

Kampanjen koordineres av Mental Helse, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Årets kampanjetema er livet under og etter pandemien, og skal belyse verdien av felleskap og tilhørighet for å forebygge ensomhet og utenforskap.

Kampanjeperioden er fra uke 39-42, og det vil være både nasjonale og regionale arrangement og tiltak i hele denne perioden.

Les mer om årets kampanje

Rus og psykisk helsetjeneste