Koronavirus

11.06.2021 - Stor-Elvdal kommune følger nå nasjonale anbefalinger med unntak av skole som driftes på gult nivå fram til ferien.

Interkommunal Koronatelefon vil ikke være i drift i perioden uke 25 – 32. Trykk på lenke nedenfor.

Alt om siste nytt, testing og vaksinering Nasjonale tiltak 

Viktig melding til husstander tilkoblet Koppang vannverk!

Det er påvist intestinale enterokokker i drikkevannet fra Koppang vannverk. Vi anbefaler å koke drikkevannet inntil dere mottar ny beskjed. Les mer her.

Råd ved kokepåbud/kokevarsel

 

Koronavaksinering i Stor-Elvdal kommune

Status vaksinering 11.06.2021

  • Torsdag 10. juni ble 36 personer i risikogruppe 5. vaksinert med 1.dose covid-19/Pfizer vaksine. 90 personer i risikogruppe 4. fikk sin 2.dose og er nå fullvaksinert.
  • I uke 24 får kommunene ca. 120 doser som fordeles mellom de som skal ha første dose og de som skal ha andre dose.

Prioriteringsrekkefølge (Folkehelseinstituttet)

1. Beboere i sykehjem

2. Alder 85 år og eldre

3. Alder 75-84 år

4. Alder 65-74 år, og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp

5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander – denne gruppen innkalles nå.

6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander

7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander

8. Alder 55-64 år

9. Alder 45-54 år

10. Alder 18-24 år og 40-44 år

11. Alder 25-39 år

Parallelt med disse gruppene er helsepersonell vaksinert.

Vaksinetelefonen

Vaksinetelefonen er bemannet kl. 09.00 – 11.00 på hverdager. Dersom du lurer på når du kan forvente å bli innkalt til vaksinering så er det vanskelig å svare på da det avhenger av hvor mange doser som sendes ut til kommunen fra uke til uke.

Har du ikke meldt deg på? Send navn og fødselsdato til 94028699.

Vaksinering

Det utføres vaksinering i Storstua i hovedsak på torsdag. Det blir ingen vaksinering i uke 25, men desto flere blir innkalt i uke 26.

De som skal vaksineres får SMS ca. en uke i forkant med tidspunkt for oppmøte. Du kan se bort fra eventuelt tidligere utsendt brev og forholde deg til innkalling på SMS. Der vil det bli opplyst om et mobilnummer du kan sende melding til dersom du er forhindret fra å møte eller har andre spørsmål.

Prioritering for vaksinering

Fra og med 11.06.2021 kan det tas i bruk Koronasertifikat som dokumenterer om du er fullvaksinert eller har gjennomgått Covid-19 siste 6 måneder. Les mer her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/

Koronasertifikatet henter informasjonen om vaksiner fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. SYSVAK er et sentralt helseregister som gir oversikt over vaksinasjonsstatus for alle innbyggere i Norge, og over vaksinasjonsdekningen i landet.

Hvis du ikke ser en koronavaksine du har tatt, så har den kanskje ikke blitt registrert, eller det har skjedd en feil med registreringen. Husk at det kan ta noe tid fra en vaksine er satt til den blir registrert i SYSVAK.

Dersom vaksinen ikke vises kan du kontakte stedet hvor du fikk vaksinen, slik at de kan registrere den, eller korrigere feilen.

information in different languages

 

Vaksinetelefon

tlf. 940 28 699

Via SMS kan du sende melding om du ønsker vaksine eller ei. Det sparer oss for mye tidkrevende arbeid. Vennligst ikke henvend deg for spørsmål om din plass i køen. Alle påmeldte vil bli oppringt ca 1 uke før vaksinasjonen.

Send SMS med fullt navn og fødselsdato, eller ring vaksinetelefonen om du ønsker vaksine. Du vil motta en bekreftelse på mottatt melding og settes da fortløpende på innkallingsliste.

Til toppen