25.08.2021 - Antall smittetilfeller øker i våre nabokommuner

covid-19 - Klikk for stort bildecovid-19 illustrasjon Det er nå en økning når det gjelder smittetilfeller i våre nabokommuner. Kommuneoverlege Ole Lohmann ser med bekymring på at mange fullvaksinerte eller delvaksinerte ikke tar kontakt ved klassiske symptomer på covid-19.

Det er viktig at alle som utvikler symptomer med sår hals, feber, hoste eller tung pust tar kontakt med koronatelefonen og tester seg uansett vaksinasjonsstatus, understreker Lohmann.

Les mer om symptomer på Helse Norge sine nettsider

Vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig sykdom ved covid-19, men spesielt med deltavarianten kan man fortsatt smitte andre. Avstand, god håndhygiene og holde seg hjemme ved sykdom er fortsatt viktig.

Test kan bestilles på testtelefon +47 917 93 618 i tidsrommet 09:00 – 11:00 på hverdager.