Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Flytt hit

Velkommen til Stor-Elvdal!

​​​​Full barnehagedekning, et godt skoletilbud og varierte fritidsmuligheter gir gode oppvekstvilkår i Stor-Elvdal. Ved Glommas bredd på Evenstad er det en avdeling av Høgskolen i Innlandet med studietilbud innen skog- og utmarksfag. Fra høsten 2020 etableres en ny privat videregående skole på Koppang, Norges Natur- og Økologigymnas, den første i sitt slag i landet. Det betyr at du vil kunne gå alle årene fra barnehage til ferdig doktorgrad i egen kommune!
skårnsjøen

Stor-Elvdal har et rikt kulturliv, eget kulturhus og idrettshall i flerbrukshallen ”Storstua”. Sommer/høst​ 2020 åpner Besøkssenter Østerdalen i Koppang sentrum. Her blir det bl a et topp moderne bibliotek, Newton-rom og nasjonalt rovdyrsenter.

 

Naturen er variert med skog, fjell, sjøer og elver som innbyr til jakt, fiske og friluftsliv av forskjellige slag.

Selv om kommunen er forholdsvis liten, målt i innbyggertall, er det et variert næringsliv, med behov for ulike typer kompetanse. Ringnes Imsdal og Moelven Østerdalsbruket er kanskje kommunens mest kjente bedrifter.

Hvis du vil ha et avbrekk og oppleve storbylivet er det bare drøye 20 mil både til Oslo og Trondheim. Både Rørosbanen og riksveg 3 går gjennom kommunen. Det er også god veiforbindelse vestover til Gudbrandsdalen.

Kommunen har regulerte boligtomter til salgs, og prisnivået på brukte boliger er generelt gunstig.

På disse sidene vil du finne aktuell informasjon om alt som berører deg som vurderer, eller ønsker å flytte til Stor-Elvdal.


VELKOMMEN TIL STOR-ELVDAL!

 Kontaktpersoner

 Arbeid

​Stor-Elvdal har et svært variert næringsliv i forhold til innbyggertallet. Etterspørselen etter arbeidskraft kan variere, men det lyses stadig vekk ut ledige stillinger både innenfor privat og offentlig virksomhet.

Gå til temaside arbeid og næring

 Kultur og fritid

​Kommunen vår har et svært aktivt og allsidig kultur- og idrettsliv. Det er også svært gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv.

Gå til temaside kultur og fritid

 Oppvekst, skole og utdanning

​Stor-Elvdal har et godt utbygd barnehagetilbud, to barneskoler, ungdomsskole, videregående skole og høgskoleavdeling for skog og utmarksfag.

Gå til temaside barn og unge 

Sist oppdatert: 08.05.2020 10:58:55