Åpen dag på brannstasjonen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 19.09.2016 08:49:08

​Lørdag 24. september kl. 11-14 inviteres små og store til åpen brannstasjon på Koppang.

350 brannstasjoner over hele landet åpner portene denne dagen.

I vårt distrikt kan du besøke Tolga, Tynset, Folldal, Alvdal, Stor-Elvdal, Rendalen, Drevsjø, Trysil, Våler og Elverum brannstasjon. Nye tall viser at høsttradisjonen «åpen dag» fortsatt er viktig for å redusere omfanget av alvorlige boligbranner:

• 9 av 10 har ikke avtalt møtested i tilfelle brann.
  • 1 av 3 kan ikke nødnummeret til brannvesenet.
  • 1 av 4 er usikre på om slokkeapparatet fungerer.

Disse tallene kommer fram i en ny undersøkelse TNS Gallup har utført for If Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Norsk brannvernforening i anledning årets brannvernuke.

- Begynner det å brenne, er du og familien veldig overlatt til dere selv i de første livsviktige sekundene og minuttene. Da er det ikke tid til å gruble over hvor det er trygt å rømme, google etter hvem dere skal ringe til, eller pakke ut brannslokkeapparatet av emballasjen. Det er kun gjennom å ha brannøvelse hjemme dette kan trenes på, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If, en av medarrangørene til åpen dag på brannstasjonene.

I vårt distrikt er det Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS som står for gjennomføringen av arrangementet.

- «Åpen dag» har blitt en fantastisk fin tradisjon i september hvert år. I fjor var det rundt 250 000 besøkende på landsbasis. Arrangementet samler voksne og barn til morsom læring med en alvorlig undertone, idet vi går inn i en årstid der antall boligbranner vanligvis øker i takt med at vi trekker innendørs, skrur på varme, fyrer i ovnen og tenner lys, sier branninspektør Anders Øverby i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

Oversikt over øvrige brannstasjoner som deltar, finnes på nettstedet www.brannvernuka.no i form av et interaktivt kart og fylkesvise lister.

Sist oppdatert: 26.09.2016 00:52:24