Bedre veg mellom Koppang og Rendalen

Av: Tore Sandberg | Publisert: 21.12.2017 13:49:54
vegåpning%20rendalen

​Fv. Anleggsleder for Gjermundshaug Anlegg Frank Mellemstuen holdt snora sammen med ordfører Terje Hoffstad, snorklipper Anne Karin Torp Adolfsen, ordfører Norvald Illevold og byggeleder Ola Alme i Statens Vegvesen som holdt andre ende av snora. Foto: Per Ivar Strømsmoen

Ordfører Terje Hoffstad representerte Stor-Elvdal kommune da den ​den utbedrede vegstrekningen på fylkesveg 30 mellom Buruhammeren og Aasheim i Rendalen ble offisielt åpnet onsdag 20. desember.

Et tredvetalls tilskuere overvar når fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen klippet over snora som markerte sluttstrek for vegarbeidene som har pågått over en tid. Det er Gjermundshaug Anlegg AS som har vært entreprenør og Statens Vegvesen byggherre. Jobben som er blitt utført har i hovedsak bestått av masseutskiftning i ytre kjørebane mot Storsjøen, der det nå er gravd ned på gammel vegbane og bygd opp igjen med blokker av sprengt fjell fra steinbruddet ved Skogberget i Misterlia. Nærmere 80 stikkrenner er skiftet ut, og i tillegg er det gjort en solid jobb med nytt og sikrere autovern. Utbedringen har kostet 47,5 mill. kroner, og under åpningen kunne Adolfsen fortelle at ytterligere seks millioner skal brukes på rassikring fra de bratte skråningene ned mot vegbanen.

Ordførerne fra både Stor-Elvdal og Rendalen var til stede, og Norvald Illevold understreket hvor viktig denne vegstrekningen er å ha i orden – ikke minst som avlastningsveg for både E6 og Rv. 3 når disse fra tid til annen er stengt. Ordføreren utfordret en av de som til daglig bruker vegen i sitt yrke til også å si litt om de 13 kilometerne fra Aasheim til Burua. Tømmerbilsjåfør Robert Rønning hadde flere historier om ulike hendelser på denne vegstrekningen, og understreket hvor fornøyd han var med at dette nå endelig var tatt tak i og gjort noe med. Rønning gjorde et lite regnestykke for de frammøtte, der han ganget opp antall turer med tømmerbil på disse 13 kilometerne, og kom fram til at dette tilsvarer 20 ganger rundt jordkloden ved ekvator!

Seksjonsleder drift i Statens Vegvesen, Ann Kristin Rehder, sa at det skal komme et toppdekke med asfalt på hele strekningen, men ikke før i 2019. Årsaken til dette er at den store NATO-øvelsen Trident Juncture i oktober/november 2018 antakelig vil få konsekvenser for vegdekket, dermed ble nytt vegdekke utsatt til 2019.

Bilde 1

Sist oppdatert: 21.12.2017 13:59:20