Beskyttende tiltak ved atomuhell

Av: Tore Sandberg | Publisert: 08.01.2018 10:48:17

​Helsedirektoratet har besluttet at atomberedskapen i Norge skal forbedres. Stor-Elvdal kommune har på denne bakgrunn bestilt og mottatt jodtabletter for å gjøre dem tilgjengelige for unge under 18 år, gravide og ammende.

Det er Kriseutvalget i Statens Strålevern som beslutter når landet er i en slik situasjon at tablettene skal anvendes.

I Stor Elvdal kommune er tablettene lagret på Moratunet sykehjem, her er det døgnbemanning slik at tabletten kan utdeles til alle døgnets tider. Ved en ulykke vil hjemmetjenesten som også har døgnbemanning kjøre til utdelingssteder i grendene.

Skoleelever og barnehagebarn vil få ytterligere informasjon med seg hjem, for øvrige berørte sendes brev ut fra helsestasjonen.

Helsedirektoratet arbeider med å gjøre jod tilgjengelig reseptfritt på apotek, så det kommunale lageret vil være av midlertidig karakter i påvente av at dette kan kjøpes av den enkelte på apoteket.

Sist oppdatert: 23.10.2018 14:02:33