Covid-19 – status i Stor-Elvdal og regjeringens anbefalinger knyttet til julen

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 03.12.2020 09:50:41

​I Stor-Elvdal er det ingen nye smittetilfeller av Covid-19 pr. 3. desember 2020 kl. 09.00.

Hittil har det vært tre smittetilfeller hos personer som er folkeregistrert i Stor-Elvdal, av disse er to bosatt i Stor-Elvdal - og en er bosatt utenfor kommunen.

Onsdag 2.12.20 kom regjeringen med anbefalinger knyttet til julen. Disse var:

• Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, og ikke minst i førjulstiden.
  • Regjeringen opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår.
  • På to av dagene åpnes det for inntil 10 gjester. Det betyr altså inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften, eller to andre dager som man velger selv i løpet av perioden.
  • Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.
  • Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.
  • Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.
Sist oppdatert: 03.12.2020 09:52:46