Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Covid-19 - Vinterferie i Stor-Elvdal kommune, råd for innbyggere og besøkende i ukene fremover

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 18.02.2021 15:14:35

I dag 18. februar klokken 16.00 har ikke Stor-Elvdal kommune påvist smitte eller innbyggere i karantene som følge av viruset. 

Slik håper vi det fortsetter i ukene fremover 

- hjelp oss med det!

Du kan dra på vinterferie i Norge. 

Det vil si at man kan dra på hytta (både leid eller eid hytte) og hotell. Du bør unngå å reise med kollektivtransport hvis det er mulig. 

 

Smittesituasjonen kan endre seg raskt og alle må være forberedt på at planene for vinterferien kan endre seg. Du må være forberedt på å måtte gå i karantene i løpet av eller etter ferien. Dette gjelder spesielt om du reiser på hotell, der situasjonen fort kan bli uavklart. 

 

Det er viktig at du setter deg inn i og følger smittevernrådene som gjelder dit du skal. Reiser du til en kommune som har lettere tiltak enn den du reiser fra, bør du som hovedregel følge de rådene som gjelder i kommunen du reiser i fra. Det generelle rådet om at alle bør redusere antall personer man har kontakt med, og at du bør vise ekstra hensyn til de i risikogruppen, gjelder også i vinterferien. 

 

Besøk på hytta

Du kan ha besøk av inntil 5 gjester på hytta. Dersom alle gjestene er fra én husstand, kan hele familien besøke deg, selv om de er over fem stykker. 

 

Alle som ikke er i samme husstand bør holde én meters avstand. Du bør derfor ikke ha flere gjester enn du har god plass til på hytta. Det anbefales å begrense overnatting, og personer fra ulike husstander bør ikke dele soverom. 

Sørg for god hygiene godt renhold, spesielt om personer fra ulike husstander må dele bad. 

 

Sosial sammenkomst, aktiviteter og handel 

Det er mindre risiko for smitte dersom du møter andre utendørs. Det er derfor anbefalt å heller gjøre aktiviteter og ha sosial sammenkomst ute. 

 

Du bør handle før du reiser - hvis du må handle nødvendige varer andre steder, bør du velge et tidspunkt når det er lite folk. Butikker har ofte regler med begrensninger på antall kunder om gangen. Husk smittevernrådene når du er på alpin- og skianlegg, badeland eller lignende steder. Unngå steder hvor det er trengsel og mange folk samlet. 

 

Ulike lokale butikker i Stor-Elvdal har ordninger med utkjøring av varer - ta kontakt direkte med disse for avtale om utkjøring. 

Coop Prix Koppang
Telefon: 62 46 08 55

Joker Atnbrua
Telefon: 62 46 37 47

Nærbutikken Trea
Telefon: 905 02 815

Coop Atna
Telefon: 62 46 35 66
E-post: atna.marked@coop.no

 

Anbefaling om å unngå unødvendige innenlandsreiser

Det er anbefalt å unngå unødvendige reiser innenlands. Dette er anbefalt fordi det er en risiko for spredning av smitte dersom du reiser fra områder med mye smitte i Norge til et område med lite smitte.

 

Gjennomføring av nødvendige reiser

Arbeidsreiser kan gjennomføres, men du bør være nøye med å følge smittevernråd og holde god avstand til andre.

 

Reise til studiested kan gjennomføres, men du bør være nøye med å følge smittevernråd og holde god avstand til andre. Reiser til fritidseiendommer kan gjennomføres. Du bør da handle hjemme før du reiser til hytta.

 

Er du syk, i karantene eller isolasjon skal du ikke reise, heller ikke til hytta. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nær kontakt med et husstandsmedlem som syk med Covid-19.

 

Vær oppmerksom på at det kan være lokale tiltak i kommunen du reiser til, sjekk derfor kommunens nettside før du reiser. Tenk også over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene. 

 

Stor-Elvdal kommune benytter anledningen til å ønske alle innbyggere og besøkende en riktig god vinterferie! 

 

Husk: 

  • Å begrense antall personer du er i kontakt med
  • Hold minst en meters avstand til andre
  • Vask hendene
  • Vær hjemme når du er syk

 

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

 - Nasjonal koronatelefon 815 55 015

 - Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)

 

Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30

Sist oppdatert: 18.02.2021 16:11:54