Det er i dag 23.12.20 klokken 08.00 påvist 2 nye tilfeller av covid-19 smitte i Stor-Elvdal kommune.

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 23.12.2020 11:52:33

Begge de smittede og deres nærkontakter er satt i isolasjon.

Har du vært i nærkontakt med en som er koronasmittet er det viktigste du kan gjøre å gå i karantene. Dette skyldes at det tar flere dager fra en blir eksponert for smitte til en test vil kunne påvise dette. Er testen tatt tidlig i forløpet vil det kunne gi en falsk trygghet og behov for ny test noen dager senere. Det er derfor viktig å avtale testing på det tidspunkt som gir størst mulig sikkerhet for at resultatet er riktig.

Julefeiring og nasjonale råd

Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom jul og nyttårshelgen. Regjeringen opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår. Gjestene kan overnatte, men bør få egne soverom.

På to av dagene åpnes det for inntil 10 gjester. Du kan altså være vert eller gjest i et selskap på 6-10 personer to ganger i jul- eller nyttårstiden. Hvis du selv er vert for to selskap, bør du ikke gå i andre selskap i tillegg. Hvis du har 6-7 personer på overnatting, så de er der til dagen etterpå, telles det som to selskap. Da har du brukt opp kvoten for jula. Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.

Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.

Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.

Sist oppdatert: 23.12.2020 11:57:01