Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Eiendomsskattelister 2021 for Stor-Elvdal kommune - offentlig ettersyn

Av: Jørund Hjeltnes Langdal | Publisert: 22.02.2021 15:29:27

​Eiendomsskattelistene legges ut til offentlig ettersyn i fire uker, fra 23. februar.

På bakgrunn av kommunestyrets vedtak om utskrivning av eiendomsskatt for 2021, og med hjemmel i eiendomsskatteloven § 15, legges eiendomsskattelistene ut til offentlig ettersyn i fire uker fra 23. februar. 

Skattelistene legges ut i papirversjon på Stor-Elvdal bibliotek i Besøkssenter Østerdalen samt her på kommunens hjemmeside. Listen viser de skattepliktige eiendommene med angivelse av skattesats og utregnede eiendomsskattebeløp.

Dokumenter:

icpdfSkattelisteOffentligEttersyn_2021_Ingen eller delvis fritak.pdf

icpdfSkattelisteOffentligEttersyn_2021_Fullt fritak.pdf

Fritak fra eiendomsskatt

Enkelte eiendommer skal ha helt eller delvis fritak fra eiendomsskatt. Dette framgår av §§ 5 og 7 i eiendomsskatteloven. Komplett liste over de eiendommer og bygninger som fritas er lagt ut under offentlig ettersyn. Eier/fester som mener de skulle ha hatt fritak, men ikke har fått det, kan søke om fritak. 

Klage på eiendomsskatten

Klage vedrørende fastsatt eiendomsskattetakst kan fremmes hvert år i forbindelse med den årlige utskrivningen av eiendomsskatt dersom det ikke er klaget på samme grunnlag tidligere år.

Skatteyter kan klage på utskrevet eiendomsskatt. Klagen må fremsettes skriftlig innen seks uker fra 1. mars. Klagen bør inneholde en nærmere begrunnelse for hvorfor du mener at den fastsatte taksten er feil. Klagen må undertegnes og sendes:

Stor-Elvdal kommune

Eiendomsskattekontoret

Postboks 85

2480 Koppang

postmottak@stor-elvdal.kommune.no 

Klage på eiendomsskattetakst for eiendommer med grunnlag fra Skatteetaten

Skatteetatens markedsverdier bygger på eiers opplysninger om boligens areal (primærrom), opprinnelig byggeår, og boligtype (enebolig, leilighet eller småhus). Disse opplysningene finnes i Skattemelding for 2019.

Mener du at opplysningene hos Skatteetaten likevel er feil, eller at formuesverdien for boligen i skattemeldingen din for 2019 er for høy i forhold til reell markedsverdi, kan du sende inn endringsmelding til Skatteetaten.

Mener du grunnlaget for din eiendomsskatt er for høy må du altså klage til Skatteetaten og ikke kommunen for disse eiendommene. 

Eventuelle spørsmål kan rettes til Stor-Elvdal kommune eiendomsskattekontoret (tastevalg 2) eller via epost, postmottak@stor-elvdal.kommune.no


Sist oppdatert: 22.02.2021 15:40:47