Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

En uvirkelig situasjon som krever streng disiplin og omtanke samtidig!

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 17.03.2020 18:45:27

​Stor-Elvdølene og landet vårt utfordres kraftig i tiden vi er inne i nå. Vi vil i dag gi ros og oppmuntring til alle som står på for å håndtere situasjonen og holde hjulene i gang så langt det er mulig. Vi vil takke alle som bidrar, alle som er disiplinerte og følger myndighetenes råd og anbefalinger - og ikke minst alle som viser omtanke i denne tiden, sier kriseleder og rådmann i Stor-Elvdal kommune, Leif Harald Walle og ordfører Even Moen. 

Utbruddet av koronavirus har satt mange oppgaver og et helt samfunn på vent.

– Hverdagen er snudd på hodet for de fleste av oss, og hver og en av oss er nødt til å tilpasse oss situasjonen vi står i. I kommunen nå er det håndteringen av krisen som prioriteres døgnet rundt, andre saker vil vi måtte komme tilbake til når tiden er inne for det. 

 

Barna våre har hjemmeskole nå

Alle familier påvirkes i stor grad av den nye hverdagen vi opplever. Mange er hjemme med barnehagebarna sine eller har elever i hjemmeskole. Det kan være en utfordring å levere på jobben, samtidig som man skal følge opp egne barn hjemme.

– All ære til dere som sjonglerer disse oppgavene i hjemmene. Lærere, foreldre og elever har kastet seg rundt, og tilbakemeldingene er at undervisningsopplegget i hjemmeskolen går som planlagt og fungerer greit. Er det noe som er uklart eller har dere spørsmål er det bare å ta kontakt med barnehagen eller skolen.

 

En stor takk til hyttefolket

Ordføreren og rådmannen ønsker å rette en stor takk til alle hytteeierne i Stor-Elvdal, som midt i den fineste tiden i vintersesongen har lyttet til rådene fra myndighetene og forlatt hyttene sine. - Vi håper dere har det bra hjemme også, og så ønsker vi dere hjertelig velkommen tilbake når denne krisen er over, understreker de.

 

En ekstra takk til ansatte 

Helse- og omsorgstjenesten har stått i første linje gjennom denne krisa, og vi vil understreke betydningen av jobben som gjøres av alle som arbeider innenfor helse og omsorg.

– Dere stiller opp, tar tak og gir alt for å hjelpe oss igjennom ei tid der det kreves mer av dere enn av andre. 

 

Alle ansatte i Stor-Elvdal strekker seg langt for at alle som trenger det, får hjelp. Det flyttes på ressurser og arbeidsoppgaver endres plutselig. Det er vanskelig å finne passende ord som kan uttrykke hvor takknemlige vi i kriseledelsen er for jobben dere gjør. Sammen skal vi klare oss gjennom dette uvirkelige. 

 

Næringsliv 

Det er tøft på mange måter for det lokale næringsliv også. Mens noen opplever kundeflukt pga smittefrykt og restriksjoner så opplever andre hamstring og kontakt med mange mennesker i løpet av en dag. Vi har i tillegg mange i andre samfunnskritiske yrker i kommunen, bla i primærnæringene og i transportsektoren. Tusen takk for at dere bidrar og «står i det». De av dere som leier av kommunen, bes gå i dialog med oss om leieforholdet. 

 

Koronasituasjonen oppsummert: 

  • Stor-Elvdal har pr. 17.3.20 klokken 18:00 ingen smittede av viruset 
  • Det aller viktigste nå er at hver og en av oss begrenser antall møtepunkter med andre mennesker. Det betyr at vi skal være mest mulig hjemme for å begrense smitten. Det vil ha effekt og vi må alle stille opp på den nasjonale dugnaden
  • Kommunen planlegger for en eskalering av situasjonen og har opprettet jevnlig  kontakt med beredskapsrådet i kommunen 
  • Kommunen har stengt ned mange tilbud for å begrense smitten av koronavirus
  • Å vaske hender og bruke antibakteriell håndgelé er fortsatt et av de viktigste tiltakene hver og en av oss kan gjøre for å begrense smitten i befolkningen.
  • Det er et nært samarbeid mellom ulike offentlige etater med ansvar i situasjonen som jobber på høygir for å lande gode løsninger for innbyggerne.
  • Myndighetene kommer stadig med nye råd til befolkningen. 
  • Hold deg orientert på kommunens nettsider, på Facebook og gjennom nettsider som helsenorge.no, folkehelseinstituttet.no og regjeringen.no.

 

Med vennlig hilsen 

 

Leif Harald Walle 

Rådmann 

 

Even Moen

Ordfører 

Sist oppdatert: 25.03.2020 08:53:09
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg