Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Første borgerlige vielse

Av: Tore Sandberg | Publisert: 23.11.2018 09:22:52
Første borgerlige vielse på kommunehuset

​Varaordfører Linda Otnes Henriksen hadde
æren av å stå for den første borgerlige
vielsen på kommunehuset.
Foto: Ann-Helen Rustad

Torsdag ble det første paret viet borgerlig på kommunehuset. Varaordfører Linda Otnes Henriksen hadde gleden av å lede seremonien.​

​Vararodføreren er en av fire i Stor-Elvdal kommune som har vigselsmyndighet. De andre er ordfører, rådmann og sektorleder for oppvekst og kultur.

Den første vielsen foregikk i møterommet rett ved inngangen til kommunehuset. Det er dette rommet som fortrinnsvis vil bli brukt, og til sånne store anledninger blir det naturligvis pyntet med duker, lys og blomster for å gjøre rammen rundt seremonien finest mulig. Etter den høytidelige seremonien kunne Linda erklære det lykkelige paret for rette ektefolk.

Ansvaret for gjennomføring av borgerlige vielser ble overført fra domstolene til kommunene fra og med 2018.

Kommunen tilbyr vigsel for kommunens innbyggere og personer som ikke er bosatt i Norge, men likevel fyller vilkårene for inngåelse av ekteskap i Norge, jf. ekteskapsloven § 12a. Det er tilstrekkelig at en av brudefolkene er bosatt i kommunen for at kommunen er pliktig til å tilby vigsel. Det er de alminnelige reglene om folkeregistrering av bostedsadresse som regulerer hvem som anses som kommunens innbyggere. Kommunens tilbud om borgerlig vigsel gjelder også for utenlandske statsborgere og for norske statsborgere som er bosatt i utlandet. Disse skal ikke betale for tilbudet i likhet med norske statsborgere som er bosatt i kommunen. 

Hvis du vil vite mer om borgerlig vielse og kommunens tilbud kan du lese mer i denne artikkelen. Her finner du også link til vigselsskjema.   

Sist oppdatert: 14.12.2018 08:19:40
 
Stor-Elvdal kommune - tlf 62 46 46 00 - postmottak@stor-elvdal.kommune.no - Postboks 85, 2481 Koppang
organisasjonsnummer 964 948 887 - kommunenummer 0430 - bankkontonummer 1850 07 20073
 
Ansvarlig redaktør: Rådmann - Nettredaktør: Tore Sandberg