Gjennomført tilsyn på alle flomverk Stor-Elvdal kommune

Av: Bjørg Skogsrud | Publisert: 29.05.2020 12:41:57

​Kommunen har gjennomført tilsyn på alle flomverk i kommunen som sikrer bebyggelse og viktig infrastruktur.

Mangler og skader er rapportert til NVE. Det har medført at kommunen sist tirsdag fikk tildelt en pott på 100 tusen av Fylkesmannens ekstra skjønnsmidler til flomforebyggende tiltak, for å reparere en skade på et flomverk i Imsa oppstrøms Ingeborgstua. Arbeidet med å kjøre sprengt fjell og legge på flomverket mot Imsa ble startet i går og sluttføres i dag – og før pinse. 5 maskiner jobber med dette nå.

På Evenstadsletta er det kartfestet, ryddet og merket trasèer for båt som vil gjøre det tryggere å ferdes hvis vi får en flomsituasjon lik 2013 eller 1995. Det skjer nok ikke i år pga. snøsmelting jf. NVE, men vi må ha i bakhodet at mange av flommene i Østerdalen har vært regnværsflommer, - eller kombinasjon med snøsmelting og nedbør. Vi håper dette er «bortkastet arbeid» og at det aldri blir bruk for trasèene.

Alle landfaste flom- og erosjonsverk som sikrer jordbruksarealer og øvrige LNF-områder er også befart og rapportert med unntak av de som ligger på øyer i Glomma. Signaler som er gitt fra kommunen er utfordringer med oppsamling av masser i elva som endrer elvas løp. Masser fra Imsa er tidligere knust og brukt på Rv3 og som fyllmasser på Evenstad. Det hadde vært positivt om vi fikk til flere slike prosjekter med å fjerne masse fra elveløp og samtid bruke de for å bedre infrastruktur og sikre bebyggelse.

Oversikt over erosjons- og flomverk ligger på åpen side hos NVE Atlas med underkategori sikringsanlegg her

Sist oppdatert: 29.05.2020 12:50:47