Godt resultat etter god styring

Av: Tore Sandberg | Publisert: 28.02.2017 12:27:23

​Regnskapet for Stor-Elvdal kommune er oversendt revisjonen.  - Vi er brukbart fornøyd med fjorårets økonomiske resultat, sier rådmann Leif Harald Walle. Netto driftsresultat ble i størrelsesorden 3,2 millioner kroner.

​Regnskapet  vil bli behandlet i kommunestyret 21. juni, sammen med årsmeldingen for 2016.

Årsmeldingen vil gi en bredere beskrivelse av kommunens resultater innenfor økonomi og tjenestyring.

Rådmannen peker på tre grunner til det gode resultatet.

- Den første og viktigste grunnen er at sektorene og enhetene stort sett har styrt sine budsjetter meget godt. For det andre ble skatteinntektene høyere enn forventet, og for det tredje ble netto finansutgifter lavere enn budsjettert. I tillegg hadde vi i Stor-Elvdal et rekordlavt sykefravær i 2016 – på 6,0 prosent, noe vi også ser igjen på flere bunnlinjer.

Til tross for et positivt resultat i 2016, er kommunens økonomiske situasjon utfordrende grunnet omstillingsbehovet som kom etter nedleggelsen av asylmottakene i kommunen i 2016.

- Det er derfor ingen grunn til å dempe kravene til omstilling og effektivisering av driften i 2017 og senere år, sier rådmannen.

Kommunen har også vedtatt større investeringer som for eksempel omsorgsboliger i perioden.

Det er derfor nødvendig å bremse kostnadsveksten og avsette midler til egenkapital for å finansiere fremtidige investeringer og satsninger.

Du kan lese dokumentet med årsregnskapet som er oversendt revisjonen, i linken til høyre.

Sist oppdatert: 28.02.2017 13:02:28