Har du lyst til å bli støttekontakt eller besøkshjem?

Av: Tore Sandberg | Publisert: 14.03.2017 10:04:58 | Emneord (los) Barnevern, Besøkshjem, Støttekontakt

​Barneverntjenesten har stadig behov for nye støttekontakter og besøkshjem. Kanskje dette er noe for deg?

​Det å være støttekontakt innebærer å være en trygg voksenperson, som er tilgjengelig en ettermiddag i uka.

Det å være besøkshjem innebærer at du tar imot barn eller ungdom en helg eller flere per måned. Dette varierer ut ifra behovet til familien og/eller barnet/ungdommen. Det er viktig at du er en trygg og stabil voksen, som har husrom og hjerterom. Besøkshjemmet kan enten være en familie, et par eller enslige. Besøkshjemmet er et støttende tiltak for familien, og skal på ingen måte erstatte barnets hjem hos sine biologiske foreldre.

Det kreves ingen utdanning for å bli støttekontakt eller besøkshjem, men det legges vekt på personlig egnethet, interesse for å jobbe med mennesker og respekt for andre, samt at man er over 18 år. Man må også levere politiattest før oppstart.

Dersom du ønsker å bli enten støttekontakt eller besøkshjem kan du kontakte barnevernleder Marit Solberg på epost marit.solberg@stor-elvdal.kommune.no

Sist oppdatert: 31.10.2018 14:30:15