- Imponert over næringslivet i Atna og Sollia

Av: Tore Sandberg | Publisert: 18.01.2018 12:08:02

Nyansatt samfunns- og næringsutvikler, Bjørn Vegard Øiungen (37) er i gang med å gjøre seg bedre kjent med næringslivet i kommunen. Han er imponert etter besøksrunden til Atna og Sollia nylig, og deler sine inntrykk gjennom tekst og bilder i denne saken.

Bjørn Vegard reiste sammen med ordfører Terje Hoffstad for å besøke en håndfull bedrifter i Sollia forrige uke. Dette er det første av flere besøk til Sollia, og en del av planen for å bli kjent med næringslivet i Stor-Elvdal.

Kommunens nye samfunns- og næringsutvikler har de siste 10 årene jobbet med prosjekter og ledelse innen olje- og energisektoren.

– Det har vært en svært lærerik periode innen oljesektoren. Jeg har fått være med på oppturer og nedturer og fått kjenne på behovet for effektivisering, forklarer 37-åringen.

I løpet av årene innen olje og energi jobbet Øiungen blant annet to år i Housten, Texas. Han har sine røtter på Kongsvinger og spilte midtstopper på juniorlaget til KIL Toppfotball før ingeniørutdanning ved NTNU i Trondheim lokket ham bort fra hjembyen.

Han flyttet til Stor-Elvdal sammen med samboer og to barn i 2017.

– Som innflytter til Stor-Elvdal kommune har jeg på bare ett år rukket å bli veldig glad i omgivelsene. Med sin storslagne natur, jernbane, rimelig areal og en utrolig trivelig og imøtekommende lokalbefolkning, ligger forholdene til rette for å drive samfunn- og næringsutvikling.

Bjørn Vegard Øiungen startet i jobben 9. januar og er allerede i gang med å gjøre seg kjent med etablerte foretak. Turen til Sollia var en god start. Les hans inntrykk i linken til høyre.

Sist oppdatert: 18.01.2018 13:20:13