Stor-Elvdal kommune minner om at de generelle smittevernreglene fortsatt gjelder og at vi skal holde god avstand til hverandre også fremover.

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 30.04.2020 15:01:52

​Stor-Elvdal kommune har ingen påsvist smitte av koronavirus (covid19) i dag torsdag 30. april klokken 15.00.

Det er fortsatt ikke tillatt med besøk på Moratunet sykehjem eller i fellesarealer på Granheim, men det kan avtales unntak ved spesielle behov. Nå som det er vår og etterhvert varmere i været oppfordrer vi pårørende til å treffe sine utenfor byggene på to meters avstand, forutsatt at de besøkende er symptomfrie. I disse tilfellene følges pasienten ut, og hentes inn, av personalet.

Det er et generelt forbud mot kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan ivareta kravene i covid-19-forskriften - de vil gjelde frem til 15. juni 2020

Det er forbud mot kulturarrangementer hvor personer møter fysisk, derfor vil markeringer av både 1.mai, 8.mai og 17.mai i år kun bli digitale.

Informasjon om 8.mai og 17.mai i Stor-Elvdal vil komme ut neste uke.

Vi minner også om forbud mot idrettsarrangementer og organisert idrett både innendørs og utendørs hvor mer enn 5 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 2 meter ikke kan overholdes.

Så tiltakene som er innført vil vare over tid - så vi må sammen holde både motet og innsatsen oppe.

Vi takker for godt samarbeid, husk å ta vare på hverandre - og ha en riktig god 1.mai-helg!

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte:

• Nasjonal koronatelefon 815 55 015
  • Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)
  • Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166 hverdager kl. 08.00 - 15.30.
  • Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken Helserespons . Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe å bestille resept som tidligere.

Ivaretakelsen av sosiale tjenester i forbindelse med pågående korona beredskap

NAV Stor-Elvdal har for tiden stengt dør på bakgrunn av koronautbruddet. Ansatte jobber likevel som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon.

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er opprettet en direkte telefon til

Nav Stor-Elvdal sosialtjeneste:

Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333

Sist oppdatert: 30.04.2020 15:07:49