Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​Kommunevåpen​​​​​ Følg oss på FacebookStikkord A-Å  | Turistinfo ​​​​ ​​ ​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Stor-Elvdal kommune er stolte av hvordan våre innbyggere har vært disiplinerte og lyttet til de tiltakene som er kommet siste måneden - både som fellesskap og hver enkelt innbygger

Av: Inger Lise Dyrstad | Publisert: 08.04.2020 18:00:02

​Regjeringen kom i går med nye kjøreregler for tiltakene som ble innført 12. mars for å hindre spredningen av covid19 - og med denne endringen viser myndighetene oss alle en stor tillit. Nå må vi forvalte denne endringen på en god måte og vise oss denne tilliten verdig.

Tiltakene som er satt i verk av myndighetene har hatt effekt. Det gjør at regjeringen har bestemt at barnehager, skolefritidsordninger og 1.-4. trinn på barneskolen kan åpne i slutten av april. I tillegg kan virksomheter med en-til-en kontakt holde åpent, hvis de følger krav til smitte-vernetiltak. 

Hytteforbudet oppheves fra 20. april, men i samme informasjon sier regjeringen at fritidsreiser fortsatt skal begrenses til et minimum for å hindre smitte. Det signalet ønsker kommunen å understreke. 

Stor-Elvdal kommune henstiller derfor til ikke å senke skuldrene nå. Vi må ikke bli uforsiktige, og vi skal fortsatt vaske hender ofte, holde avstand til hverandre og holde oss mest mulig hjemme uten å krysse kommunegrensene og ha fysisk besøk. 

Det er helt avgjørende at befolkningen også etter 20. april fortsatt følger helse-myndighetenes råd. Vi har nå sammen fått kontroll på viruset, derfor kan vi åpne opp samfunnet litt etter litt. Hvis vi mister kontrollen, må vi stramme inn igjen. Helsemyndighetene sier samtidig at det er grunnlag for forsiktig optimisme, men de påpeker samtidig at dette bare er et øyeblikksbilde. Situasjon må fortsatt følges tett. 

Det er i dag onsdag 8.april 2020 kl. 18.00 ingen med påvist smitte av koronaviruset i Stor-Elvdal kommune. 

Vi i kommunens kriseledelse er stolte av hvordan våre innbyggere har vært disiplinerte og lyttet til de tiltakene som er kommet siste måneden - både som fellesskap og hver enkelt innbygger. 

Dette klarer vi! 

Samtidig ønsker vi alle våre innbyggere en riktig god påske med fine vårdager i vår egen kommune! 

 

Dersom du ønsker å stille spørsmål knyttet til koronaviruset bes du kontakte: 

  • Nasjonal koronatelefon 815 55 015
  • Koronatelefon for barn og unge i Innlandet 948 79 895. (08.00 og 18.00 på hverdager)
  • Råd og informasjon om Koronaviruset - interkommunal koronatelefon for Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset, Tolga og Stor-Elvdal: Tlf. 901 47 166. Nye åpningstider fra 01.04.2020: Mandag - fredag kl. 08.00 - 15.30. I påskeuka, det vil si mandag 6.4, tirsdag 7.4. og onsdag 8.4. kl. 08.00 - 15.30. Etter påske er telefonen åpen fra tirsdag 14.4. kl. 08.00.
  • Har du behov for å fornye resepter kan dette gjøres ved å følge denne linken Helserespons . Du vil motta bekreftelse på at din bestilling et mottatt som tekstmelding og din bestilling vil være klar på 2-3 virkedager. Du kan om ønskelig også laste ned en app ved sammen navn. For de som ikke bruker elektroniske løsninger kan man ringe å bestille resept som tidligere.

 

Ivaretakelsen av sosiale tjenester i forbindelse med pågående korona beredskap 

NAV Stor-Elvdal har for tiden stengt dør på bakgrunn av koronautbruddet. Ansatte jobber likevel som normalt, og er fortsatt tilgjengelige på nett eller per telefon. 

Dersom du har spørsmål knyttet til sosiale stønader er opprettet en direkte telefon til

Nav Stor-Elvdal sosialtjeneste: 

Nav Stor-Elvdal tlf. 940 18 191 eller du kan henvende deg til NAV sitt kontaktsenter på tlf. 5555 3333

Sist oppdatert: 08.04.2020 18:08:48